23948sdkhjf

Internationale storbanker mistænkt for kartel

EU-Kommissionen undersøger, om tre internationale storbanker har aftalt at påvirke prisen på finansprodukter.
Tre af de helt store spillere på de internationale finansmarkeder er kommet under EU-Kommissionens lup. Kommissionen mistænker dem for brud på EU's konkurrenceregler ved gennem et ulovligt kartel at have forsøgt at påvirke prisen på rentederivater udstedt i euro.

Det drejer sig om franske Crédit Agricole, HSBC med hovedsæde i London og amerikanske JPMorgan.

Rentederivater er et finansprodukt, der bruges af banker og virksomheder til at skærme sig mod store renteudsving.

- Kommissionen har mistanke om, at de tre banker kan have deltaget i et hemmeligt samarbejde, der har sigtet mod at forstyrre den normale prisdannelse for eurorentederivater, hedder det i en pressemeddelelse fra kommissionen.

Kommissionen understreger, at der på nuværende tidspunkt alene er tale om en mistanke, og at tirsdagens meddelelse ikke tager forskud på det endelige udfald af den igangværende granskning.

En række andre storbanker er tidligere blevet afsløret i lignende karteldannelser, der blev afsløret ved en serie ransagninger foretaget i 2011.

Afsløringen af kartellet om eurorentederivater mellem Barclays, Deutsche Bank, RBS og Société Générale skete samtidig med afsløringen af et tilsvarende kartel omkring lignende produkter i japanske yen.

Der blev i december sidste år udskrevet en samlet bøde på 12,8 milliarder kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078