23948sdkhjf

Ny klemningssikring til Bejco Minidumper

Bejco & Kramac er klar med klemningssikring til alle styrebare/manuelle Bejco Minidumpere
Som erstatning for det hidtidige nødstop/klemningssikring har Bejco & Kramac Maskincompagni udviklet en ny klemningssikring, som består af en bøjle i hele håndtagets bredde. Nuværende ejere af Bejco Minidumpere får mulighed for at købe klemningssikringen sammen med en montagevejledning og en ny manual for produktionsprisen.

Hvis føreren presses op mod en forhindring, vil sikkerhedsbøjlen automatisk stoppe maskinen, og i kraft af de hydrostatiske ventiler, som anvendes på Bejco Minidumper, er systemet udviklet, så maskinen ikke blot stopper, men også kører lidt frem. Dermed er føreren automatisk frigjort fra en eventuel fastklemning.

- Vi benytter hydrostatiske ventiler uden kabler, og når sikkerhedsbøjlen udløses, åbnes for ventilerne, så systemet er helt sikkert, siger direktør Børge Jørgensen, der har arbejdet med aktiv og passiv sikkerhed på Bejco Minidumper siden 1994.

- Det markedsovervågende Arbejdstilsyn stiller krav til producenterne. En ulykke med en af vore maskiner er det sidste, vi ønsker er. Problemet er, at Arbejdstilsynet kun reagerer på ulykker. De stiller nye krav for at undgå ulykker i fremtiden, men vi kan ikke opnå en fremtidsrettet godkendelse. Med den nye klemningssikring mener vi, at vi har løst problemet, uanset om føreren glider, kommer ud for et ildebefindende, er uopmærksom eller fejlbetjener dumperen, siger Børge Jørgensen.

Arbejdstilsynet har krævet klemningssikring på alle nyproducerede minidumpere/motortrillebører af alle fabrikater i EU, og producenterne er samtidig forpligtet til at tilbyde klemningssikringen til nuværende ejere af minidumpere/motortrillebører.

- Vi kender jo ikke alle ejere af Bejco Minidumpere, men vi prøver at nå frem til dem ved hjælp af fagmedierne, så de får muligheden for at anskaffe det nye sikkerhedskit. Det koster kun 1.250 kr. plus moms og kan monteres på 10 minutter, siger Børge Jørgensen.

- Jeg er glad for, at vi gennem mange år har arbejdet intensivt med sikkerhed og arbejdsmiljø på Bejco Minidumper, så vi har været i stand til at udvikle denne løsning. For en del år siden udviklede vi den hydrauliske styring af både den benzindrevne og el-drevne minidumper, og det har forbedret arbejdsmiljøet for føreren betragteligt, siger Børge Jørgensen.

Klemningssikringen monteres med to bolte og er udført i kraftige materialer, så det kan modstå nedfaldende genstande, og samtidig er opbygningen vedligeholdelsesfri.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14