23948sdkhjf

Går i lære som bygningsmaler efter udsmykningsopgave

Gangareal og klasselokale hos Tradium på Blommevej 39 i Randers er blevet udsmykket af elever fra Randers Produktionshøjskole. Opgaven var så spændende for tre af eleverne, at de nu begynder på uddannelsen til bygningsmaler efter nytår
Efter fem ugers intens arbejde kunne 18 stolte elever fra Erhvervsskoleværkstedet på Randers Produktionshøjskole forleden vise deres flotte malerarbejde frem for forældre og andre pårørende ved en hyggelig fernisering hos Tradium på Blommevej 39.

Malerarbejdet bestod i, at eleverne fra produktionshøjskolen skulle dekorere et gangareal og et klasselokale i bygningen, som Tradium Erhverv i løbet af næste år tager i brug til undervisning.

- Det har været nogle gode, hyggelige og spændende uger. Vi har lært en masse nyt. Bl.a. hvordan man toner farver, maler kanter og maler en tegning op på væggen, fortæller Sarah Bum, Mette Jensen og Malene Jensen på henholdsvis 18, 19 og 16 år om ugerne med malerfaget i deres undervisning.

Første opgave for eleverne bestod i at male væggene i gangarealet og klasselokalet hvidt. Derefter fandt de tegninger - også kaldet pop arts - på internettet, og printede disse ud. Så begyndte arbejdet med at få dekorationerne tegnet og malet op på væggen ud fra tegningerne og de andre idéer, som eleverne også selv kom med til udsmykning.

- Det har været en svær opgave. Det har været en udfordring at skulle koncentrere sig om én ting i lang tid, lyder det fra de tre piger.

Fremtiden står på spil

På trods af de store udfordringer med maleopgaven, har de tre piger efter fem ugers arbejde fået tændt en gnist i deres drømme om fremtiden. De begynder nemlig til januar næste år på Tradium på grundforløbet på uddannelsen som bygningsmaler. Et forløb, som varer i 10 uger.

- Malerarbejdet har interesseret os alle tre i det her forløb. Derfor har vi valgt at starte på uddannelsen, siger Sarah Bum, Mette Jensen og Malene Jensen med et smil, inden skal have pølser, brød og en sodavand og hygge sig med deres kammerater i klasselokalet, hvor de på bagvæggen har malet Tradium med store bogstaver.

Ved ferniseringen var der også taler fra uddannelsesleder på Tradium, Britt Sveidal, og elevernes lærer, Rene Johansen, som takkede eleverne for fem gode uger og opfodrede dem til at tage en uddannelse:

- Grib chancen. Det er jeres fremtid, der står på spil, understregede han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07