23948sdkhjf

Broer og tunneller holdt til Bodil

Landets mange broer og tunneller holdt til det hårde blæsevejr, men enkelte steder måtte Vejdirektoratet lige tjekke, om alt var i orden
Infrastrukturen i Danmark, det vil sige den del af den, der sorterer under Banedanmark og Vejdirektoratet, har holdt stand mod Bodil, der føg hen over landet i sidste uge.

To steder, nemlig Kronpins Frederiks Bro i Frederikssund og Guldborgsundtunnellen mellem Lolland og Falster var dog genstand for et lille ekstratjek, efter at vandstanden begge steder har været et godt stykke over normalen.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Ikke store problemer

- Der har generelt ikke været de store problemer. Lidt forhøjet vandstand er ikke nødvendigvis et problem, fortæller sagsansvarlig for de store broer i Vejdirektoratet, Hans Aage Cordua, der dog understreger, at han ikke har hørt fra sine kolleger, om de skulle have haft eventuelle problemer andre steder i landet.

I Jylland bekræfter kollegaen fra kontoret i Skanderborg, Arne Nielsen, at der heller ikke her har været de store problemer, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Et mindre problem har dog forårsaget et mindre dæmningsbrud ved Gudenåsbroen, men heller ikke her har det givet problemer for selve broen.

Samme situation oplever man i firmaet Broconsult, hvor man arbejder med netop vedligeholdelse og renovering af broanlæg.

Ingen udrykning

- Vi har faktisk ikke oplevet en masse opkald eller hastesager fra nogle af broerne, siger brosagkyndig i Broconsult Janus Tøttrup.

Vejdirektoratet indførte for nogle år siden en overvågningsordning, som betyder, at alle broer og tunneller forår og efterår får et kvalitetstjek.

Ordningen opstod på baggrund af konstateringen af, at en lang række mindre broer havde problemer som følge af forældelse og nedslidning.

Den øgede overvågning betyder også, at Vejdirektoratet langt bedre kan danne sig et overblik over, hvor de svage led i infrastrukturen er.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078