23948sdkhjf

Tømrermester sætter pris på kvalitet

Tømrermestre værdsætter vinduer og døre i god kvalitet. Men hvad er god kvalitet egentligt, hvem bestemmer det, og hvordan kan det defineres? I sidste ende er det forbrugernes afgørelse, dog fungerer tømrermestre i mange tilfælde som faglig rådgiver om valg af vinduer og døre
Byggebranchen har tidligere været inde i "en sort periode", som opstod for ca. 30 år siden. Det betød dårlige vinduer og døre, der allerede efter 6-7 år var klar til udskiftning på grund af råd og svamp. Den situation er væsentlig anderledes i dag, hvor der til gengæld er der rigtig mange udbydere på markedet.

Tømrermester Jørgen Spange kender godt forskellen på god og dårlig kvalitet. Den beror på erfaring gennem mange år med forskellige produkter inden for vinduer og døre.

- Vi støder stadig på elementer i træ, som efter alt for kort tid er færdige på grund af råd og svamp. Det skyldes ene og alene dårlig kvalitet – for ringe råvarer og for dårlig overfladebehandlinger, siger Jørgen Spange.

- Det danske marked bugner med vinduer og døre, og det kan være svært at se forskel på dem, når de står med nymalede overflader. Det er derfor ekstra vigtigt for mig som tømrermester at besidde en viden om de produkter, der er på markedet og deres kvalitet, fremhæver Jørgen Spange.

Kvalificeret rådgivning

Han sætter en ære i at give en kvalificeret rådgivning og anbefale vinduer og døre i træ fra en producent, som han efter et mangeårigt samarbejde kan stå inde for. En producent, som følger med tiden og har fokus på produktudvikling.

- Vi anbefaler oftest Outrups vinduer, som bidrager til effektiv afvanding. Et vigtigt parameter er, at trævinduerne er opbygget med 90 pct. kernetræ, hvilket betyder tætte årringe og et højt indhold af harpiks. Det danner en naturlig beskyttelse mod råd og svamp. Elementerne er forsynet med skrå glaslister i lærketræ med skjult sømning, som sikrer, at der ikke trænger vand ind i træet gennem blottede sømhuller, forklarer Jørgen Spange.

- Det giver vores kunder tryghed og sikkerhed at vide, at de ikke får problemer med råd og svamp. Samtidig kan de spare på varmeregningen, da vinduerne har isolerede karme, som holder på varmen. Og så er det et stærkt argument for mig at kunne sige, at vores kunder får 10 års garanti på deres vinduer, forklarer Jørgen Spange.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094