23948sdkhjf

Elevatorfirma holder liv i biografen

Når bankerne smækker kassen i, må man som kulturudbyder tænke alternativt. I Valby er et utraditionelt samarbejde mellem kulturliv og erhvervsliv kommet i stand, og det sikrer, at borgerne i Valby har mulighed for at se de nyeste biograffilm i deres lokale Valby Kino
Egentligt var det blot meningen, at elevatorfirmaet Alevator.dk skulle levere en elevator til Valby Kino, så gangbesværede og handicappede kunne komme i biografen. Men elevatorfirmaet er nu også med til at give Valby Kino et løft i en helt anden betydning.

På grund af bankernes manglende vilje til at låne dem penge, har Valby Kino været nødsaget til at tænke helt alternativt. Derfor har de bedt elevatorfirmaet om en hjælpende hånd, og låne biografen et større millionbeløb til byggeriet af elevatoren.

- Alevator.dk har bygget elevatoren og indgangspartiet til Valby Kino, og pengene til byggeriet har Alevator.dk lånt til Valby Kino, indtil vi har fået svar på de sidste fondsansøgninger, solgt de sidste stole, etableret sponsorklubben og den daglige drift er i gang, siger Martin Boserup, Formand i Valby Kino Fonden.

Kampen for Valby Kino

Det har været lidt af en kamp at gøre Valby Kino til virkelighed, og placeringen på 1. sal på Gammel Jernbanevej 36 har afskåret ældre, gangbesværede og handicappede fra at komme i biffen i Valby.

I samarbejde med Alevator.dk blev tilgængelighedsproblemet løst, men derefter opstod et langt større problem, da Valby Kino ikke længere var i stand til at få finansieret byggeriet. Men Valby Kino og Alevator.dk har altså sammen fundet en løsning på problemet.

- Vi kunne, hvis vi ville, insistere på at få vores penge, men det ville betyde, at vi ville være med til at lukke Valby Kino og afskære mange borgere i Valby fra at have nem adgang til at komme i biografen. Det, synes vi, ville være synd. Vi har stor tiltro til, at Valby Kino Fonden får den nødvendige finansiering på plads. Indtil da glæder vi os over, at folk fortsat kan komme kino i Valby, siger Bo Herløv fra Alevator.dk.

Fremtidssikring på Valby Langgade

Alevator.dk, der er specialiseret i at indbygge elevatorer i eksisterende etageejendomme, er også i gang et andet sted i Valby. På Valby Langgade indbygger firmaet netop nu en elevator, som erstatning for den gamle køkkentrappe. Elevatoren er blandt de første af sin slags i Danmark og er en fremtidssikring for de ældre beboere i ejendommen.

Valby Kino satte den første film på rullen i juli 2013. Drømmen om at skabe en biograf i Valby blev sat i søen tre år tidligere, og tiden er gået med at oprette en fond, leje lokale og klargøre lokalerne. Biografen er drevet af en række frivillige mellem 15-75 år, der står for alt fra at sælge billetter og snold til udvikling af biografen.

Om Alevator.dk

Alevator.dk er det eneste firma i Danmark, der har sig specialiseret i at indbygge elevatorer i eksisterende etageejendomme. Firmaet indbygger elevatoren enten som erstatning for trappen i køkkentrappetårnet eller i det mellemrum, som hovedtrappen snor sig omkring. Alevator.dk tager sig af hele entreprisen og arbejdet med at indbygge elevatoren i ejendommen.

Uddannede og erfarne fagfolk varetager alt i processen, fra prissætning til opsætning og efterfølgende opfølgning og tjek. Alevator.dk er et søsterselskab til Altan.dk.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078