23948sdkhjf

Fleksibel administration sikrer håndværkerfradraget

Boligejerne kan stadig udnytte håndværkerfradraget for 2013, selvom arbejdet ikke når at blive udført i år. Det kræver blot, at der er betalt for arbejdet inden årets udgang. Dansk Byggeri roser SKAT for en mere fleksibel administration
De danske hus- og sommerhusejere kan stadig nå at gøre brug af håndværkerfradraget, selvom den lokale håndværker ikke har plads i kalenderen, inden året er omme. Det skyldes, at SKAT har lavet en mere smidig håndtering af reglerne for fradrag i forbindelse med årsskiftet. Det glæder Dansk Byggeri, der i en længere periode har forsøgt at gøre SKAT opmærksom på, at reglerne ikke var helt hensigtsmæssige.

- SKAT var sidste år lidt for firkantede i forhold til, at arbejdet skulle være udført og faktureret inden nytår. Nu kan boligejerne udnytte fradraget fuldt ud, selvom de ikke når at få udført arbejdet i år. Det kræver blot, at de får lavet en aftale med den lokale håndværker, og samtidig får betalt inden nytår, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

Betalingen skal ske digitalt via netbank eller dankort, så man kan bevise, at pengene rent faktisk er overført. Betalinger med kontanter eller checks opnår ikke fradrag. Torben Liborius opfordrer desuden boligejerne til at handle hurtigt og få lavet en skriftlig aftale med den lokale håndværker, da mange håndværkere i øjeblikket har en fuld kalender.

- En stor del af håndværkerne har meget travlt med at udbedre skader efter stormen Bodil og stormen Allan den 28. oktober. Derfor er det vigtigt, at man hurtigt tager kontakt til sin lokale håndværker, hvis man vil nå at få en aftale i stand og dermed opnå den fulde effekt af håndværkerfradraget, siger Torben Liborius.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078