23948sdkhjf

Ny teknologi fordobler levetiden på skæreskiver

3M lancerer nu en helt ny kategori af vævsforstærkede skæreskiver, der kan skære dobbelt så mange emner, og skærer betydeligt hurtigere sammenlignet med almindelige skæreskiver. De nye skæreskiver er baseret på 3Ms største succes indenfor slibeprodukter i nyere tid, den patenterede Cubitron II teknologi
3Ms Cubitron II teknologi er baseret på slibemineraler, der har den præcis samme størrelse og samme trekantede form. Det gør, at kornene ved belastning deler sig på kontrolleret vis og bliver selvskærende. Den nye trekantede form skærer i metallet i stedet for at plove igennem det, hvilket mindsker varmeudviklingen radikalt.

Cubitron II teknologien er 3Ms mest succesrige nyhed indenfor de seneste års slibeteknik, siden de første produkter blev lanceret i 2009.

- En stor del af succesen skyldes blandt andet, at den nye teknologi gør produkterne lettere at anvende. De nye skæreskiver larmer og vibrerer mindre og skaber mindre støv. Desuden kræver de mindre tryk, når de skærer, i forhold til konventionelle skæreskiver. Det skåner arme og ryg, hos personen som udfører arbejdet, siger Anders Madsen, Salgschef hos 3M i Danmark.

Skiverne anvendes til skæring i jern, samt rustfrit, almindeligt og legeret stål og anvendes primært indenfor maskinindustrien, på mekanikerværksteder, til metalbearbejdning generelt og på skibsværfter. Cubitron II skæreskiver indeholder ikke jern og giver derfor et renere resultat specielt på rustfrit stål.

Samtidig med lanceringen af skæreskiverne lancerer 3M også en flaprondel med samme teknologi. Derfor findes den nye teknologi fra 3M nu i både skæreskiver, skrubskiver, flaprondeller, fiberrondeller, Roloc slibe- og afgratningshjul og slibebånd.

Skæreskiverne produceres i to varianter, hvoraf en af modellerne er produceret med forsænket centerhul hvilket gør det lettere at komme til. Størrelserne varierer fra 100 mm til 230 mm i diameter og sælges hos autoriserede 3M forhandlere. Læs mere på www.3MIndustri.dk

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203