23948sdkhjf

Kvadratmeterprisen på et hus nærmer sig 2011-niveau

Huspriserne spirer som foråret. Og prisen pr. kvadratmeter ligger nu på sit højeste siden september 2011.
Vejrudsigten for boligmarkedet er stadig lidt bagefter den aktuelle. Men lige nu har det spirende forår for alvor slået rod i kvadratmeterprisen på villaer. I april var det den højeste siden september 2011 i løbende priser, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks fra april 2014.

- Priserne er de løbende priser - der er ikke taget højde for inflationen i de mellemliggende år, hvor den har været meget lav, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fra marts til april steg villapriserne med 0,7 procent. Og den gennemsnitlige kvadratmeterpris kom i april op på 11.364 kroner. Og det er de dyreste kvadratmeter siden september 2011.

- Boligsælgerne får som regel mere i lommerne på denne tid af året sammenlignet med vintermånederne, siger Birgit Daetz.

- Men trods begyndelsen på højsæsonen for boligsalg ser vi i år et meget stabilt villa-marked, hvor priserne igen i april er steget i stort set alle regioner og nu ligger på prisniveauet for sensommeren 2011, siger hun om tallene.

Ud over højere priser går det hurtigere med at få solgt sit hus. I snit er salgstiden på villaer faldet med 2,3 procent på landsplan i april, og alle regioner oplevede samtidig et fald i salgstiden. Det tager nu 226 dage i gennemsnit at sælge sin villa.

Underskriften på en hushandel sættes hurtigst i Region Hovedstaden, hvor salgstiden faldt med 4,2 procent i april og landede på 155 dage. Resten af landet har længere salgstider, der spænder fra 225 dage i Region Midtjylland til 260 dage i Region Nordjylland, viser tallene.

Det er ikke kun huse, der sælges hurtigere og dyrere. For ejerlejligheder steg salgspriserne med 0,8 procent i april, og salgstiden faldt med 4,1 procent på landsplan.

Det tager i snit omkring 4,5 måned at sælge sin lejlighed og under 3,5 måned i hovedstaden, viser Boligsidens Markedsindeks.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078