23948sdkhjf

Dansk Håndværk har vokseværk

På trods af finanskrise og erhvervslivets økonomiske problemer, er arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk over kriseårene vokset med 60 pct.
Når formanden for Dansk Håndværk, Niels Techen, på lørdag går på talerstolen ved arbejdsgiverforeningens generalforsamling, kan han fremvise gode resultater.

For på trods af finanskrise og erhvervslivets økonomiske problemer, er arbejdsgiverorganisationen hen over kriseårene vokset med 60 pct. Landets små og mellemstore virksomheder indenfor byggeri, håndværk og industri har dermed fået en stadigt mere slagkraftig organisation i ryggen, hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Håndværk.

- Alene set over de seneste 12 måneder, er Dansk Håndværks medlemstal steget med 15 pct. og det betyder at vi sammenlignet med 2010 er blevet en næsten 60 pct. større organisation. Og det selvom krisen har været hård ved virksomhederne. Alene inden for bygge- og anlægsbranchen er næsten 5000 virksomheder gået konkurs, og af dem har mange været gode og sunde virksomheder, der er blevet trukket med ned af andres økonomiske uføre, siger formanden for Dansk Håndværk Niels Techen.

Derfor er der også løftede pegefingre til politikerne, for hvis de afskaffe boligjobfradraget, ødelægger de den spirede optimisme hos SMV’erne.

- Selvom der generelt er ved at komme mere optimisme i samfundet så er vores ordrebøger endnu ikke blevet meget tykkere og vi har derfor heller ikke brug for, at regeringen i deres forårskådhed finder beskærersaksen frem og klipper de vækstfremmende initiativer væk, lyder advarslen fra Niels Techen.

Til gengæld er der ros til Christiansborg for at tage positivt imod organisationens forslag om at suspendere reglen om betaling af G-dage ved opsigelser.

- Det vil nemlig føre til at særligt de små virksomheder kan udnytte de økonomiske muligheder og ansætte nye medarbejdere nu og her, lyder det fra arbejdsgiverformanden.

Han forventer at Dansk Håndværk vil fortsætte sin vækst som arbejdsgiverorganisation i de kommende år. Både indenfor byggesektoren, men også mere brev med fokus på blandt andet entreprenørområdet og de klassiske håndværksfag og mindre industriproduktionen, som stadigt findes i meget stort antal i alle dele af landet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078