23948sdkhjf

Får 23 tons gravemaskine i jubilæumsgave

Entreprenør Ejvind Laursen køber jubilæumsgave til sig selv – en Komatsu-gravemaskine til maskinflåden
- Jeg vil gerne have den pakket ind som gave!

Nej, sådan sagde direktør Kent Laursen hos entreprenørfirmaet Ejvind Laursen A/S i Hedensted trods alt ikke. Heller ikke, selv om det faktisk var en jubilæumsgave, han købte. Dermed kunne Key Account Manager Poul Erik Nielsen hos Komatsu-importøren Scantruck drage et lettelsens suk. Det er ikke sådan lige til at få bakset gavepapir og bånd om en 23 tons tung gravemaskine.

- Gaven var jo til os selv, så det var ikke nødvendigt at få den pakket ind, forklarer Kent Laursen med et jysk grin.

Men den med at fejre jubilæum med en ny gravemaskine er nu noget, der er ved at blive tradition hos Ejvind Laursen A/S. Denne gang var det 50 års jubilæum. Da firmaet i 1989 trak i festtøjet til 25 års jubilæum, blev det også markeret med en ny Komatsu-graver.

- Begge gange har vi købt en Komatsu 210. Denne gang hedder den så PC210LC-10. Jeg husker ikke, hvad den hed for 25 år siden. Men vi var nu godt tilfredse med den. Komatsu er ligesom blevet vores hofmærke.

I øjeblikket har vi 17 Komatsu-maskiner af forskellige typer. Både gravemaskiner, gummigeder, dozere, dumpere og også en rendegraver. Kort tid forud for jubilæet og den nye gravemaskine, købte vi da i øvrigt også en ny 24 tons Komatsu WA470-6 gummihjulslæsser, fortæller Kent Laursen.

Grundlæggeren kører dozer

Manden bag firmanavnet Ejvind Laursen A/S har rundet de 77 år, men er still going strong. Ejvind Laursen har ganske vist sat tempoet lidt ned med årene, men han kommer stadig daglig i firmaet på Østre Ringgade i Hedensted. Og han kører stadig både lastbil og dozer, når der er behov for en ekstra chauffør eller maskinfører.

Det er der jævnligt i Hedensted-firmaet, som har tæt på et halvt hundrede medarbejdere. Det rækker ikke. Kent Laursen er klar til at øge mandskabslisten med yderligere nogle stykker.

- Vi koncentrerer os om jord-, kloak- og belægningsarbejde i entreprenørfirmaet. Men vi har også selv tre grusgrave samt knuse- og neddelingsfirmaet Genknus, hvor vi knuser asfalt, beton og tegl samt neddeler træ, have-park affald og trærødder. Vi har også selv blokvognstransport og flytter rundt på såvel vore egne som på andres entreprenørmaskiner, siger Kent Laursen.

Ejvind Laursen A/S ejes i dag af grundlæggeren Ejvind Laursen og sønnerne Kent og Flemming Laursen.

Også i Nuuk

Netop nu er entreprenørvirksomheden involveret i Danmarks største hospitalsbyggeri, Aarhus Universitetshospital med 223.000 kvadratmeter nybyggeri, som skal integreres med 157.000 eksisterende kvadratmeter hospital i Skejby. Her tager folk og maskiner fra Ejvind Laursen A/S sig af en del af det kolossale jordarbejde.

Det er lidt uvant for firmaet at være helt oppe i det nordlige Aarhus.

- Normalt opererer vi i en radius af et halvt hundrede kilometer fra Hedensted – bortset fra Nuuk, fortæller direktør Kent Laursen.

Jo, den er god nok. Hedensted-firmaet har to gange været i Grønland for at lave belægninger med chaussésten. Første gang var i 2011, da to mand pakkede værktøjstasken og rykkede 3400 kilometer mod nordvest i fugleflugtslinje for at lægge 140 kvadratmeter chaussésten. Anden gang var i fjor, da tre mand fra Ejvind Laursen A/S på to og en halv uge lagde 750 kvadratmeter chaussésten i den grønlandske hovedby.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109