23948sdkhjf

Læger skal vurdere indeklimaproblemer

Byggeskadefonden opfordrer til, at der inddrages speciallæger, når beboere oplever indeklimaproblemer
Det er ikke en sag for bygningsteknikere at vurdere helbredsgener. Det mener Byggeskadefonden, som i fondens Byggetekniske Erfaringsformidling 2013 opfordrer til, at man inddrager speciallæger med viden om indeklima, når beboere eller andre klager over gener på grund af indeklima.

- Hvis der er fugtproblemer eller andre problemer, som skyldes byggetekniske fejl og mangler eller skader, skal de selvfølgelig udbedres, men hvis det viser sig, at der fortsat er nogle, der oplever gener, når de umiddelbare problemer er løst, mener vi, at det er en god idé at inddrage speciallæger med viden om indeklima, siger sekretariatschef i Byggeskadefonden Ole Bønnelycke til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Symptomerne, som kan opstå ved dårligt indeklima, kan skyldes andre ting end det rent bygningsmæssige.

- Nogen får hovedpine, mens andre reagerer ved at få irriterede slimhinder. Det kan også vise sig ved eksempelvis træthed og koncentrationsbesvær. Symptomerne kan skyldes helt andre faktorer end indeklimaet. Det er hverken en sag for en bygningstekniker eller en biolog at vurdere helbredsgener. Det kræver lægefaglig ekspertise, siger Ole Bønnelycke.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078