23948sdkhjf

Installationsbranchen er spændende og dynamisk

Landets installatører skal være stolte af branchen, var budskabet på TEKNIQs generalforsamling i weekenden
Installationsbranchen er ikke kun muligheden for at få en læreplads. Det er i lige så høj grad en karrieremulighed.

Det var et af budskaberne, da TEKNIQ-formand Søren Skræddergaard i lørdags holdt sin beretning ved organisationens generalforsamling i København.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Vi skal i branchen være fælles om at sende et signal til samfundet og de næste generationer om, at installationsbranchen er spændende og dynamisk. Installationsbranchen er ikke bare en mulighed for at få en læreplads. Nej, installationsbranchen er en mulighed for at få sig en karriere.

En karriere i en verden præget af dynamik og udvikling. Vi skal som branche støve vores image af og sende et signal til omverden om, at vi leverer fremtidens løsninger, og at vi er en branche med fart på, sagde Søren Skræddergaard.

Han glædede sig samtidig over, at langt flere bygherrer har erkendt, at de tekniske installationer spiller en større og større rolle i moderne bygninger.

- Derfor er det med god grund, at flere bygherrer ikke vælger en traditionel hoved- eller totalentreprise – men i stedet en løsning, hvor de tekniske installationer udbydes i sin egen – eller sine egne – entrepriser. Da de tekniske installatører er dem, der bedst ved, hvilke løsninger der dur, er det også logik, at man inddrager installatørerne på et tidligt tidspunkt. Det vil så også være logisk, hvis vi ikke blot udvælges efter laveste pris, sagde formanden.

Søren Skræddergaard dryppede dog også malurt i bægeret. Dels i forhold til sammenbruddet i overenskomstforhandlingerne på vvs-området, hvor der var negative stikpiller til modparten i Blik & Rør. Men også til den nye autorisationslov. Søren Skræddergaard glædede sig dog over, at ingen stillede spørgsmålstegn ved selve autorisationssystemet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079