23948sdkhjf

Ros til erhvervsvenlige kommuner i Midt- og Vestjylland

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig over, at igen af 0kommunerne i Midt- og Vestjylland har ladet sig friste til at indføre dækningsafgift i 2014.
- Dækningsafgift er en særskat som bliver pålagt virksomhederne og er medvirkende til at hindre vækst i de pågældende kommuner, hvis den bliver indført.

I realiteten er dækningsafgiften sålkedes blot endnu en skat på virksomhederne. En særskat på erhvervsejendomme som alene koster danske virksomheder "et meget pænt" mia. beløb.

Det siger kontorchef Karl Højhus Jeppesen, Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Han er glad for, at kommunerne i Midt- og Vestjylland ikke er faldet for fristelsen til at opkræve ekstra skat hos virksomhederne.

- Det signalerer en erhvervsvenlig linje og vi vil gerne give et pænt håndslag til de lokale politikere for beslutningen, siger Karl Højhus Jeppesen. der roser kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Morsø, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer og Viborg for deres beslutning om ikke at opkræve dækningsafgiften i 2014.

Spænder ben

- Dækningsafgiften spænder ben for virksomhederne. Afgiften svinger mellem 0 og 10,0 promille fra kommune til kommune. Det betyder at virksomhederne i nogle kommuner slipper for at skulle finde de ekstra skattekroner, mens virksomheder i andre kommuner bliver pålagt en ekstra afgift.

Dækningsafgiften er en særskat, der som udgangspunkt vedrører alle ejendomme,

der anvendes til kontor, forretning, hotel, fabrik, værksted og lignende, - men dog ikke landbrug og gartneri.

Den særlige dækningsafgift kommer nemt til at fungere som en konkurrenceforvridende parameter imellem virksomhederne i de forskellige kommuner. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at virksom-hederne i vores område slipper.

- Men det er ikke kun godt for erhvervslivet. Hvis virksomhederne bruger deres penge på udvikling og på at oprette flere jobs, - frem for at betale "særafgifter" til kommunerne, betyder det i sidste ende, at skattegrundlaget forbedres til glæde også for kommunen, understreger kontorchef Karl Højhus Jeppesen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063