23948sdkhjf

Bæredygtigt gulv til offentlige byggerier

iQ Eminent er en kollektion af homogene vinylgulve til offentlige byggerier. Gulvet er kendt for dets gode egenskaber, når det gælder funktion og miljø og er siden 2011 helt frit for ftalater
Gulv i offentlige miljøer stiller meget høje krav til både æstetisk og funktionel holdbarhed. De skal holde til meget slitage i udsatte rum og leve op til de strenge hygiejnekrav, som er på blandt andet sygehuse.

iQ Eminent indgår i Tarketts iQ-serie med homogene højkvalitets vinylgulve, som opfylder alle disse krav. Den nye kollektion findes i 34 farver og to forskellige retningsfrie mønstre: det klassiske og livlige Eminentmønster og nyheden Unisense, som har en mere afdæmpet karakter. Farverne er velbalancerede med både grund- og accentfarver.

- Vi ser en øget interesse for farvestærke gulve i offentlige miljøer. I Norden har vi tidligere fokuseret næsten udelukkende på forskellige grå og beige nuancer. I iQ-serien findes nu hele 188 nuancer, hvilket giver flere muligheder for at kombinere farver, siger Kerstin Lagerlöf, som er nordisk kommunikationschef hos Tarkett.

Miljøfokus

Tarkett arbejder kontinuerligt med forskning og udvikling for at være førende inden for miljø og holdbarhed. Derfor har Tarkett fået opmærksomhed fra ministre i flere nordiske lande. I Danmark er Tarkett bl.a. blevet inviteret ind til Miljøministeriet for at fortælle om arbejdet med omstillingen til ftalatfri teknologi. iQ-gulvene har siden 2011 været ftalatfrie. De har ekstremt lave VOC-emissioner, kan genbruges og er fri for biocider.

De gode miljøegenskaber er opnået uden, at Tarkett har givet køb på gulvenes slidstyrke, gulvlægningsmuligheder eller andre vigtige egenskaber for et godt indeklima.

- Vi arbejder langsigtet med bæredygtig udvikling og økologisk innovation, og vi er stolte af vores beslutning om, at vi fra begyndelsen af 2014 løbende skifter til ftalatfrie blødgørere i alle vores produktionsenheder. iQ Eminent har været ftalatfrit siden 2011 og er et gulv, som beviser, at det er muligt at arbejde parallelt med holdbarhed og funktionalitet, forklarer Peter Okmark, Tarketts nordiske miljøchef.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141