23948sdkhjf

Butiks-rådgivning om håndværker-telefoner er ikke i orden

MesterTest: Når du som håndværksmester skal købe mobiltelefon til dig selv og dine svende bør du ikke udelukkende lytte til rådgivningen i butikken. Generelt er rådgivningen i butikkerne nemlig mangelfuld og som udgangspunkt handler indkøb af en mobiltelefon ikke om, hvor meget du kan købe, men hvor lidt du kan nøjes med
I forbindelse med test af mobiltelefoner har Mester Tidende været ude i en række butikker landet over, for at høre hvilke typer af telefoner, der bliver tilbudt til håndværkerne. Det er konsulenter fra Byggeriets IT- og Telespecialist, BASIT, der har været ude for at mærke rådgivningen på egen krop.

- De butiksansatte læner sig meget op ad de produktspecifikationer som er umiddelbart henvendt til håndværkere såsom støv, stød og vandtæthed. De kigger f.eks. ikke så meget på, at andre smartphones efterfølgende kan pakkes ind i diverse covers mv., lyder det fra BASIT-konsulenterne

- Generelt var der ingen der afdækkende de egentlige behov. Egenhændigt fremhævede og konkluderede de, at der var behov for grej der er enten støv, vandtæt, stød og slagfast.

Også generelt for alle butikkerne er, at de som udgangspunkt anbefaler Samsung Xcover 2 når man præsentere sig som håndværker. Når der bliver spurgt til alternativer vender størstedelen blikket mod Sonys serie, hvor alle telefoner er støv og vandtætte og med en robust skærm. Disse skulle ifølge sælgerne også være bedre at håndtere med våde og kolde fingre, forklarer BASIT-konsulenterne i Mester Tidende.

- Der er kun én af de adspurgte i butikkerne som, efter noget tid, anbefalede en Samsung Galaxy S4 med tilhørende robust cover og en forsikring. Og det til trods for, at der findes adskillige "håndværker" covers til de fleste gængse smartphone-formater såsom Iphone og Samsungs smartphones, pointer konsulenterne.

Hvor lidt kan du nøjes med

Mobiltelefon-markedet kan altså være noget af en jungle at bevæge sig rundt i.

BASIT-konsulent Claus Holm erkender da også, at han selv blevet fanget i det han betegner som grej-helvedet. Dog i en lidt anden boldgade.

- I forbindelse med, at jeg skulle sætte lister op derhjemme skulle jeg bruge en sav. Jeg tager ned i den første og bedste butik og bliver "snurret rundt derinde" og kommer hjem med en kap-/geringssav med laserlys, klapbord og det hele hvorefter tømreren siger:

"Hvad skal du bruge den til. Kunne en en fintandet listesav og en skærekasse ikke have klaret det"?

Og tømreren konstaterer videre:

"Det er måske fint nok med en fin og dyr sav, men kunne du så ikke have fået de rigtige klinger med? Den grove klinge du har fået med kan ikke bruges til dit listearbejde".

Jeg kan derfor kun som hobby-håndværker konstatere, at jeg skulle have spurgt en professionel, fremhæver Claus Holm og tilføjer, at udgangspunktet for alle må være, at det ikke handler om hvor meget grej du kan købe, men hvor lidt du kan nøjes med.

Det gælder også inden for mobiltelefoner og alle former for IT-grej.

http://www.mestertidende.dk/artikel/logi...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.145