23948sdkhjf

KvinTEQ samler el- og vvsbranchens kvinder

Kvinde-netværk i TEKNIQ har ændret navn fra VVS-pigerne til KvinTEQ og udveksler erfaringer i erhvervsnetværk på tværs af jobfunktioner
Selv om el- og vvs-branchen primært tiltrækker mænd til faget, fylder kvinder en stadig større del af virksomhederne. Det gælder alt fra bestyrelsesmedlemmer, personalechefer og andre ledende stillinger til medhjælpende hustruer og bogholdere. De har alle mulighed for at udvikle deres kompetencer og netværk ved at blive en del af KvinTEQ.

KvinTEQ henvender sig til kvinder i installationsbranchen og har til formål at opdatere medlemmernes viden og kendskab til produkter, ligesom de kan udveksle erfaringer på tværs af jobfunktioner.

– Netop det faktum, at der sidder kvinder i mange forskellige jobfunktioner i KvinTEQ, gør netværket unikt. Der er ikke andre netværk i TEKNIQ, hvor lederen eksempelvist kan høre en række bogholderes erfaringer med et digitalt system for timesedler, før virksomheden beslutter at investere, siger Vivi Jalsøe, der er TEKNIQs repræsentant i KvinTEQ.

Åben dialog

Hun tilføjer, at netværket herudover er særligt, fordi tonen på møderne er meget fri. Selv om kvinderne kommer fra konkurrerende virksomheder, er de ikke bange for at være åbne om både gode og mindre gode tiltag i virksomheden.

– Hvis vi for eksempel diskuterer, hvilket lønsystem der fungerer bedst, så er der altid nogle, der har fejlinvesteret og omvendt nogle, der har afprøvet rigtig gode systemer. Men det er ikke sådan, at de, som har fejlinvesteret, sidder og putter med det i håb om, at konkurrenten også kommer til at tabe penge på et utilstrækkeligt system, siger Vivi Jalsøe.

Kvindenetværket har eksisteret siden 1986, hvor det blev døbt "VVSpigerne". Det navn ændrede styregruppen på et møde i marts.

– Virksomhederne har ændret karakter, og derfor skal vi følge med. Desuden er det endnu vigtigere i en tid med stadig hårdere konkurrence og en rivende teknologisk udvikling, at man i installationsbranchen kan drage nytte af andres erfaringer.

I løbet af forårs- og sommermånederne laver KvinTEQ en informationskampagne, hvor de blandt andet kontakter en række virksomheder, der endnu ikke er repræsenteret i netværket, direkte.

– Det gør vi, fordi der stadig er mange, som ikke kender netværket. Og helt naturligt er der mange i elbranchen, som ikke kender til muligheden. Derfor vil vi få budskabet bredt ud, så interesserede har mulighed for at komme med til næste møde, siger Vivi Jalsøe.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078