23948sdkhjf

Husejere og håndværkere overser PCB-problemer

- Alle håndværkere, der beskæftiger sig med bygninger fra PCB-perioden burde have et endags-kursus om PCB-håndtering, for at sikre sig selv og for at undgå, at de forværrer problemet, mener PCB-rådgiver Lars Vedsmand
Både husejere og håndværkere tager alt for let på PCB-problematikken. Dermed udsættes både mennesker og miljø for spredning af det miljøfarlige PCB.

Det skriver Mester Tidende.

Det er forbudt at anvende PCB i byggematerialer, men håndværkerne støder stadig på miljøgiften i forbindelse med renovering af bl.a parcelhuse, som er opført før 1977.

I disse hus er det husejerens ansvar at sørge for, at håndværkerne kan arbejde sikkert, men det ansvar kender kundehusejerne ikke og mange håndværkere ser tilsyneladende igennem fingrene med problematikken, erfarer Mester Tidende.

Lars Vedsmand, som bl.a. rådgiver kommuner og institutioner om PCB, mener, at alle håndværkere, der beskæftiger sig med bygninger fra PCB-perioden, burde have et endags-kursus om PCB-håndtering, for at sikre sig selv og for at undgå, at de forværrer et PCB-problem. Ligesom det er med asbest, hvor et kursus er lovpligtigt

Også fagforeningen 3F opfordrer arbejdsgiverne til at prioritere undervisning inden for PCB.

- Det er ikke alle håndværkere, der kommer i nærheden af PCB. Men det kan ske, og derfor er det en rigtig god investering for alle - både en større entreprenør og et mindre mesterfirma, at deres medarbejdere ved noget om dette område, så der ikke gå noget galt, hvis uheldet er ude, siger arbejdsmiljøkonsulent i 3F, Freddy Hansen til Mester Tidende.

Formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, opfordrer husejerne til at få styr på problemerne og appellere til håndværkerne om at hjælpe husejerne.

Han erkender, at det kan være dyrt for husejerne at gøre noget ved et reelt PCB-problem, men han mener ikke, at der er noget alternativ.

- Hvis man køber et brugt hus, kan man risikere ubehagelige overraskelser. Men man har ingen ret til at ignorere dem, siger Allan Malskær, til Mester Tidende
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094