23948sdkhjf

Kompakte gravemaskiner med høj ydeevne

Generation 2014 fra Terex består af gravemaskinerne TW85, TW110 og TC125. Maskinerne er alle udstyret med stærkere motorer samt et nyudviklet styrings- og betjeningssystem
En ny generation af kompakte gravemaskiner fra Terex gør det nu nemmere for professionelle folk i bygge- og anlægsbranchen at klare forskellige graveopgaver.

Generationen hedder "Generation 2014" og består af gravemaskinerne TW85, TW110 og TC125. Maskinerne er alle udstyret med stærkere motorer samt det nyudviklede styrings- og betjeningssystem "Terex Smart Control" for større effektivitet og præcis styring.

De tre nye maskiner hører alle til i klassen af kompakte gravemaskiner. Terex TW85 og TW110 er mobile og udstyret med hjul, hvorimod Terex TC125 er en midi-larvebåndsgravemaskine. Med den nye generation af gravemaskiner har Terex fokuseret på at optimere ydeevne og styrings- og betjeningskomfort for at sikre større effektivitet.

- Med de tre nye gravemaskiner giver vi de professionelle brugere i bygge- og anlægsbranchen større ydelse og bedre betjeningskomfort, hvilket i sidste ende giver større arbejdseffektivitet og produktivitet. Vores ambition med den nye generation af gravemaskiner er, at det ikke er føreren, der skal tilpasse sig gravemaskinen, men derimod gravemaskinen, der skal tilpasses førerens behov, siger Peter Hirschel, direktør i Terex.

Stærkere og mere miljøvenlige motorer

De tre nye gravemaskiner fra Terex’ Generation 2014 er udstyret med nyudviklede og brændstofbesparende turbodieselmotorer, der lever op til EU-udstødningsstandarden IIIB. Ved et nominelt omdrejningstal på 2000 omdr./min. har Terex TW85 en motorydelse på 101 hk, mens TW110 og TC125 har en motorydelse på 116 hk.

De tre modeller har en ydeevne, der er 10-14 pct. bedre end deres forgængere, samtidig med at deres brændstofforbrug er væsentlig lavere. De nye gravemaskiner udleder samtidig færre skadelige stoffer og er derfor mere miljøvenlige. Motorerne arbejder med en elektronisk styret Common Rail-højtryksindsprøjtning og frembringer et maksimalt drejningsmoment på 410 Nm (ved 1600 omdr./min).

Nyt styrings- og betjeningssystem

De nye gravemaskiner er alle udstyret med Terex Smart Control, som er et helt nyt styrings- og betjeningssystem. Det omfatter ny styringselektronik samt et nyt instrument- og joystickdesign. Systemet er udviklet med udgangspunkt i maskinførerens behov og et ønske om at skabe større betjeningskomfort samt optimere effektiviteten.

Med Terex Smart Control får maskinføreren bl.a. mulighed for at indstille foretrukne og vigtige funktioner, fx klimaanlægget, efter individuelle behov. Desuden har joystick og kontakter fået nyt design, som er mere ergonomisk og håndterbart, hvilket sikrer mere præcise resultater og en bedre performance. Maskinernes nye tastatur er udstyret med ekstra store taster, så det nemt kan betjenes, selv med arbejdshandsker.

Derudover har maskinerne en hydraulisk dreven reversibel ventilator som standard, der er temperaturstyret og starter automatisk, men som også kan tilkobles manuelt. Alle tre gravemaskiner er udstyret med op til fire ekstra hydrauliske styrekredse. De sikrer bl.a. en præcis og hurtig arbejdsproces. Der er desuden lettere tilgængelighed til det elektriske system, så maskinerne er nemmere at vedligeholde. Alle relæer og sikringer kan således nås fra jorden, og serviceklappen kan åbnes uden brug af værktøj.

Gravedybden for TW85 er 4,1 til 4,3 m, mens TW110 har en gravedybde på 4,3 til 4,65 m og TC125 på 4,33 m.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094