23948sdkhjf

Håndværksrådet: Giv skattekredit til mikrovirksomheder og styrk håndværkerfradraget

Skattekredit til mikrovirksomheder, lempeligere krav fra Finanstilsynet, et styrket håndværkerfradrag og omlægning af registreringsafgiften for biler. Det er nogle af elementerne i Håndværksrådets vækstudspil
Regeringens vækstpakke bør tilgodese de små og mellemstore virksomheder. Derfor foreslår Håndværksrådet nu at indføre en skatte-kredit på 100.000 kr. for mikro-virksomheder med op til 10 ansatte og en omsætning på højest 10 mio. kr.

- De små virksomheder har meget svært ved at låne i bankerne, fordi de ikke har egenkapital nok. Derfor gælder det om at få bygget noget kapital op i virksomhederne, så bankerne igen åbner kassen for de mindste virksomheder og låner ud til en lavere rente.

Det siger politisk chef i Håndværksrådet, Frank Korsholm, der også peger på vigtigheden af at bevare håndværkerfradraget, som har skabt mange omkring 4.000 job – især i de små virksomheder med tilknytning til bygge- og anlægssektoren.

10 vækstforslag for landdistrikterne

Håndværksrådet har netop offentliggjort sit vækstudspil, som også indeholder 10 selvstændige forslag, der sigter mod at skabe mere vækst i landdistrikterne.

- Det er SMV’erne, der skal trække jobvæksten i de kommende år. Mange af dem ligger i landdistrikterne, og derfor er det vigtigt få dæmpet de seneste års voldsomme vækst i fraflytningen, siger Frank Korsholm.

Blandt Håndværksrådets kerneforslag er en opfordring til Finanstilsynet om at lempe de meget restriktive krav til realkreditsektoren. Håndværksrådet vil have lempet kravet om, at sektoren ikke må give lån til ejendomme, som de vurderer ikke vil kunne sælges igen uden tab inden for de kommende seks måneder.

- Vi foreslår at lempe reglen til 12 måneder. Liggetiderne er helt generelt steget. Det er ikke kun i landdistrikterne, at det er svært at sælge ejendomme, og selv før finanskrisen tog det omkring 8-10 måneder at sælge en ejendom på landet. Så Finanstilsynet har foretaget en meget voldsom stramning. Det skal lempes, hvis vi igen skal have folk til at købe huse og ejendomme i landdistrikterne, siger Frank Korsholm.

tøtte

Se Håndværksrådets Vækstpakke for SMV'erne

Se Håndværksrådets Vækstplan for landdistrikterne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078