23948sdkhjf

Danskerne er godt tilfredse med håndværkerne

Ny rapport tager temperaturen på danskernes forhold til håndværkere og peger bl.a. på syv tendenser, som kendetegner det typiske forhold mellem forbrugere og håndværkere. Forholdet er ganske godt, men danskerne har hang til at tjekke om håndværkerne gør det ordentligt
Den typiske forbruger har et godt forhold til sin håndværker, er stort set altid tilfreds med arbejdet, men er også krævende og har hang til at kigge håndværkeren over skulderen for at tjekke, om arbejdet nu bliver udført ordentligt.

Det er nogle af konklusionerne fra en dugfrisk rapport om danskernes forhold til boligrenoveringer i Danmark og i vores nabolande. Rapporten, som er udarbejdet for KPK Døre & Vinduer, tager i samme forbindelse temperaturen på vores forhold til håndværkere og er derigennem kommet frem til syv tendenser, som kendetegner det typiske forhold mellem forbrugere og håndværkere.

1. Tillid er nøgleordet

De to kvaliteter, som først falder forbrugerne ind, når de bliver spurgt, hvad en god håndværker er, at de er pålidelige og reelle.

2. Vi er stort set altid tilfredse med arbejdet

Når alt kommer til alt, er vi tilfredse med vores håndværker. Kun meget få håndværkere får en dårlig bedømmelse efter endt arbejde. Håndværkere, som er personligt henvist, får i øvrigt bedre bedømmelser, end håndværkere, som er fundet f.eks.via en internetsøgning.

3. Det gik bedre end forventet

Det kan lyde paradoksalt ift. ovenstående tendens, men det bunder i, at forbrugeren til at begynde med frygter uvisheden i en renovering. Bagefter er vedkommende positivt overrasket. De nordiske forbrugeres bedste håndværkeroplevelser rummer faktisk denne blanding af tryghed og overraskelse: Efter forbrugeren først er kommet ud af sin tryghedszone, sætter han eller hun stor pris på innovative og kreative løsninger.

4. Vi er kontrolfikserede kunder

Mange forbrugere forsøger at få kontrol og holde styr på alt, hvad håndværkeren foretager sig. Inderst inde ved de dog godt, at det er bedre, hvis håndværkerne får plads og ro til at udføre deres arbejde.

5. Krævende kunder stresser håndværkeren

En af de hyppigste håndværkerbeskrivelser af forbrugerne er, at de er krævende. Den ulastelige forbruger er en pinsel for håndværkeren – og forbrugeren ved det egentlig godt. Ikke alle krav er rimelige og realistiske, men forbrugeren kan være meget opsat på at få sin vilje, og det er håndværkerens opgave at opfylde den. Det kan være stressende for både håndværkeren og forbrugeren.

6. Der er en generel mistro til håndværkerfaget

Blandt de adspurgte forbrugere siger hver tredje, at de stoler på håndværkerfaget; hver tredje har ikke tiltro til håndværkere generelt, og hver tredje svarer hverken/eller.

7. …men der er stor tillid til "min" håndværker

På trods at forholdsvis stor mistillid til faget generelt, siger 49 pct., at de har fuldstændig tiltro til “deres" personlige håndværker.

Trendrapporten "Renovering af din bolig – drøm eller mareridt?" handler om boligejeres forhold til renoveringer, motivationen bag, succeskriterier, forholdet forbruger og håndværker imellem samt en række andre interessante forhold, som gør sig gældende blandt boligejere.

Rapporten er udarbejdet af Inwido, Europas største producent af døre og vinduer, i samarbejde med fremtidsforskningsfirmaet Kairos Future. KPK Døre & Vinduer er en del af Inwido-koncernen.

Undersøgelsen beror på interview med 2.500 boligejere i de nordiske lande (Danmark, Sverige, Norge og Finland), heriblandt 500 danskere, samt på en etnografisk undersøgelse af håndværkere i Danmark og Sverige. Dataindsamlingen til den kvantitative undersøgelse blev udført som web-baseret indsamling af svar hos paneler, som er repræsentative for befolkningen i hvert af landene, hvad angår køn, alder og område.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078