23948sdkhjf

CO2-neutral Brdr. Dahl butik i Middelfart

Brdr. Dahls nye butik i Middelfart er en levende reklamesøjle for de nyeste og mest klimavenlige teknologier indenfor bæredygtigt byggeri
En høj pylon vise bilister på omfartsvejen, hvor meget strøm der produceres og forbruges på i ejendommen Nyvang 11 i Middelfart. Her ligger Brødrene Dahls spritnye VVS-butik som er den første 100 pct. CO2-neutrale butik vest for Storebælt, som producerer lige så meget energi som den forbruger. Butikkens nye vartegn er pylonen ved omfartsvejen, som vise forbipasserende hvordan butikkens energiregnskab ser ud døgnet rundt.

Det skriver Mester Tidende.

Butikken har opnået den bedst mulige energimærke-kategorisering A 2020, så den opfylder kravene til maksimalt energiforbrug for en bygning opført efter de krav bygningsreglementet stiller i 2020.

Energidesignet går dog langt videre end det. Bygningen er således projekteret og opført med flere supplerende alternative energiforsyningsanlæg, herunder et ca. 2.000 kvm. jordvarmeanlæg og et større solcelleanlæg.

Bygningen er samtidig opført med meget energieffektive tekniske løsninger, hvor der bl.a. er valgt LED-belysning overalt. Alt i alt medføre dette, at bygningen er opført så den, på årsplan, er 100 pct. selvforsynende med energi og derfor i sin drift er helt CO2-neutral.

Et levende showroom

Brødrene Dahl er den eneste VVS-grossist i Middelfart og har i mange år været det centrale samlingspunkt for VVS-installatørerne på Vestfyn. Butikken har ligget på Fynsvej 2 siden 2001, hvor Brødrene Dahl overtog Middelfart Jern & Stålforretning og flyttede ind i deres bygninger. Den rivende udvikling i Brødrene Dahl-kæden gør imidlertid, at bygningerne i dag er utidssvarende.

- Butikken er et levende showroom for bæredygtigt byggeri. En meget stor del af vores forretning er at sælge klimaløsninger til VVS-installatørerne. Derfor har vi valgt at gå foran og vise en model for bæredygtighed i drift, da vi skulle bygge den nye butik, siger John Jensen, Instore Manager i Brødrene Dahl.

Han forklarer, at det er en stor interesse blandt VVS-installatørerne for klimaløsninger.

- Det er et spændende vækstområde for installatørerne og det kræver nogle andre kompetencer at sælge og installere f.eks. et jordvarmeanlæg. Vi kan mærke, at mange installatører er nysgerrige efter viden på området. Nu kan de se, hvordan anlæggene fungerer hos os og få svar på deres spørgsmål, forklarer John Jensen.

Kundeservice og rådgivning

Butikschef i Brødrene Dahl i Middelfart, Ole Carlsen er da også parat til at åbne døren til teknikrummet, hvis nogen ønsker at se det.

- Brødrene Dahl er Danmarks største VVS-grossist og har siden 2008 gennemført en lang række tiltag, som gør, at vi i dag er en strømlinet kæde. Det betyder, at mange af de administrative funktioner, der før lå ude i butikkerne, nu varetages centralt, og vores varer er samlet på store centrallagre. Derfor har vi brug for mindre plads til det der fylder, og fokuserer til gengæld på kundeservice og rådgivning, siger Ole Carlsen.

- Nu får vi et åbent miljø, hvor alt er samlet i et overskueligt lokale. Det bliver meget nemmere for kunderne at orientere sig om sortimentet, og vi slipper for at skulle i kælderen og over i andre bygninger. Før sad noget af personalet ude bagved. Nu sidder de lige bag ved disken og har øjenkontakt med kunderne. Det giver en helt anden kommunikation.

For os handler det om, at man skal føle sig velkommen og godt betjent. Og vores nye butik er indrettet netop med det for øje, siger Ole Carlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125