23948sdkhjf

Flere praktikaftaler i byggeriet

Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen bryder den generelle udvikling og indgår flere uddannelsesaftaler
Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen ansætter flere lærlinge i år end sidste år. Dermed bryder byggevirksomhederne den generelle udvikling, hvor der er sket et alvorligt dyk i antallet af uddannelsesaftaler i år i forhold til sidste år.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Mens der under ét er indgået cirka 2.500 færre uddannelsesaftaler indtil videre i år, så kan byggeriet notere en fremgang på cirka 850 nye aftaler i forhold til sidste år.

Det fremgår af Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik for august, der blev offentliggjort i år. I årets første otte måneder er der i fagene under bygge- og anlægsindgangen samt i elektrikerfaget indgået 4.304 uddannelsesaftaler. Det er 24 procent flere end de 3.463 på samme tidspunkt sidste år.

Selv om antallet af indgåede uddannelsesaftaler er stigende i byggeriet, så oplever byggeriet samtidig et svagt stigende antal praktikpladssøgende. I alt mangler knap 3.000 unge den ønskede læreplads i en virksomhed inden for bygge- eller installationsfagene.

Det er omkring 100 flere end sidste år. Antallet, der vælger at fortsætte uddannelsen i skolepraktik i de nye praktikcentre, er svagt stigende og udgør nu knap 1.900. Omvendt er 1.100 helt uden praktikplads og dermed i reel fare for ikke at kunne gennemføre deres uddannelse.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081