23948sdkhjf

Byggeriet græder over farvel til håndværkerfradraget

Byggeriets arbejdsgiverorganisationer er kede af, at der ikke er plads til Boligjobordningen på finansloven. Det koster 5.000 arbejdspladser mener Dansk Byggeri
Der er hård kritik og en enkelt ros fra byggebranchens organisationer til regeringen for gårdsdagens finanslovsaftale, som er indgået med SF og Enhedslisten.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Dansk Byggeri kalder aftalen “meget symbolik, men uden grimme overraskelser til erhvervslivet" og ærgrer sig samtidig over et forventet farvel til Boligjobordningen.

- Vi håber nu på, at regeringen vil vise sig knap så nonchalant, når boligaftalen forhandles færdig. Her matcher behovet for renoveringer glimrende med behovet for øget aktivitet. Der er således behov for, at Christiansborg samler sig om at åbne adgangen til Landsbyggefondens midler og få øge renoveringsrammen, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Negativ vækst

Også hos TEKNIQ havde man håbet på en finanslov, der kunne bidrage til væksten.

- I stedet indebærer finansloven negativ vækst i bygge- og installationsbranchen, Med finansloven forsvinder Boligjobordningen og samtidig sættes de offentlige byggeinvesteringer ned. Alene de to vedtagelser er direkte årsag til, at vi desværre får mindre at lave i bygge- og installationsbranchen i 2015, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen.

Det er også fraværet af Boligjobordningen, som afdelingschef i Håndværksrådet, Frank Korsholm, hæfter sig ved.

Det er stærkt beklageligt, at regeringen, SF og Enhedslisten reelt har valgt at nedlægge flere tusinde job og flere hundrede lærepladser i byggeriet. Boligjobordningen har siden 2011 skabt aktivitet i byggesektoren og været den direkte årsag til, at flere tusinde reelle job er blevet bevaret, ligesom fradraget har sat virksomheder i stand til at tage flere lærlinge, end de ellers ville have kunnet, siger han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109