23948sdkhjf

Danske Byggecentre: Ubegribeligt at finansloven ikke er vækstorienteret

Finanslovsaftalen mellem regeringen, SF og Enhedslisten ser helt bort fra en ellers nødvendig vækstdagsorden. Og det er ikke den rigtige medicin for byggeriet og vækstbestræbelserne i Udkants Danmark, mener Danske Byggecentre
- Det er rigtig ærgerligt, at regeringen har ladet sig trække så langt væk fra den vækstdagsorden den ellers har søgt med de tidligere finanslovsaftaler. Og det er særlig ærgerligt fordi de sparsomme væksttiltag aftalen trods alt rummer, rammer helt ved siden af de mindre byggevirksomheder i provinsen, som ikke får gavn af alle de mange anlægsmilliarder det offentlige pumper ud med aftalen.

Særligt i lyset af at Boligjobordningen samtidig ikke bliver videreført, siger adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Dyr finanslov uden privat vækst

- Regeringens forventninger til væksten i 2014 og 2015 er for længst blevet stemplet som urealistiske. Det vil sige, at end ikke den beskedne vækst regeringen regnede med bliver til noget. Dette burde i langt højere grad være blevet afspejlet i den endelige aftale.

Det er imidlertid ikke tilfældet. I stedet er det blevet til en meget dyr aftale, hvor hovedparten af pengene går til offentligt forbrug uden egentligt vækstpotentiale.

Der er ganske rigtigt blevet penge til flere ansatte. Men der er fortrinsvis tale om ansatte i det offentlige. Selvom det er fint, er der ikke tale om egentlige investeringer, eftersom pengene reelt går til et større forbrug i det offentlige. Det havde været ønskværdigt, hvis regeringen havde turdet at være mere fremsigtede og havde satset på at investere i privat forbrug, således danske virksomheder fik bedre muligheder for at skabe aktivitet og arbejdspladser.

- Det forekommer mig noget kortsigtet fra regeringens side, at man vælger at bruge en masse penge uden at se på vækstpotentialet. Vores synspunkt er, at pengene i langt højere grad skulle være blevet brugt på at skabe vækst i det private erhvervsliv, således disse virksomheder fik mulighed for at skabe privat vækst og dermed også arbejdspladser, siger Palle Thomsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078