23948sdkhjf

STARK sponsorat styrker Skills og udvikler håndværkertalenter

Som hovedsponsor for talentkonkurrencen DM i Skills baner STARK for 2. år i træk vejen til rampelyset for landets dygtigste håndværkerelever og dermed være med til at hæve erhvervsuddannelsernes status
- Danmarksmesterskaberne i håndværk handler om at hæve erhvervsuddannelsernes image og status, og den dagsorden vil vi gerne støtte, siger STARKs adm. direktør Søren P. Olesen om sponsoratet.

Danmarks største håndværkertalenter fejres på den helt store scene, når den årlige talentkonkurrence DM i Skills næste gang ruller løberen ud i Bella Center i København d. 8.-10. januar 2015. Konkurrencen omfatter 36 forskellige fag med elever fra erhvervsskoler over hele landet, og den seneste udgave tiltrak flere end 42.000 besøgende, herunder statsminister Helle Thorning Schmidt (S).

Hæver erhvervsuddannelsernes status

STARK, som nok engang er hovedsponsor for DM i Skills, fremhæver, at det handler om at styrke talentudviklingen inden for dansk håndværk og støtte erhvervsuddannelserne i kampen for større prestige:

- Som Danmarks største byggematerialeleverandør er vi stolte over igen i år at bidrage til et stærkt engagement, der fremmer udviklingen af danske håndværkertalenter. Vores erfaringer fra sidste år er meget positive, og vi ser en rigtig god sammenhæng mellem STARK og DM i Skills. Danmarksmesterskaberne i håndværk handler om at hæve erhvervsuddannelsernes image og status, og den dagsorden vil vi gerne støtte, siger Søren P. Olesen.

Sekretariatschef Ulla Groth fra SkillsDenmark understreger, at DM i Skills viser bredden inden for dansk håndværk og sætter konkrete billeder på, hvor langt man som håndværkerelev kan nå ved at arbejde målrettet på at dygtiggøre sig inden for sit fag.

- Ved at dyrke de unge håndværkertalenter skaber DM i Skills opmærksomhed omkring håndværkets værdi og bidrager til, at vi også fremover kan trække på dygtig faglært arbejdskraft herhjemme.

Uden en engageret sponsor som STARK ville intet af det kunne lade sig gøre, fremhæver Ulla Groth.

Dansk håndværk i internationalt perspektiv

For de mange deltagende elever og deres erhvervsskoler og lærepladser giver DM i Skills ikke blot mulighed for national eksponering. Vinderne går således videre til de europæiske mesterskaber EuroSkills og verdensmesterskaberne WorldSkills, som afholdes hvert andet år. Her har de danske deltagere i de senere år markeret sig ved at hjemtage flere medaljer.

- Deltagerne i de internationale mesterskaber får desuden en mængde værdifulde erfaringer med tilbage. F.eks. har malereleverne via en konkurrence i Japan lært nogle lakeringsteknikker, som siden er blevet en del af pensum på erhvervsskolerne. På den måde bidrager konkurrencerne også til at videreudvikle håndværksfagene til gavn for kvaliteten i dansk byggeri, fortæller Ulla Groth.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093