23948sdkhjf

Minister ændrer i lovforslag om boligannoncer

Henrik Sass dropper forbud mod at oplyse om brutto-/nettoydelsen i boligannoncer og slagsopstillinger.
Det bliver op til ejendomsmæglere selv at bestemme, om de vil oplyse om brutto-/nettoydelsen i boligannoncer.

Det fremgår af et svar til Erhvervs-, Vækst og Eksportudvalget fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

I svaret skriver Sass Larsen, at "jeg vil således stille ændringsforslag til lovforslagets § 42, så der gives mulighed for at oplyse om brutto-/nettoydelser på baggrund af en standardfinansiering (blandt andet baseret på fast forrentet lån uden afdragsfrihed)".

I svaret fremgår det, at "forbuddet mod beregning af alternative finansieringsforslag fastholdes." Det kan eksempelvis være finansiering med afdragsfrihed.

Folketingets partier forhandler i øjeblikket om ændringer i ejendomsmæglerloven, der ifølge Socialdemokraterne skal sikre forbrugerbeskyttelsen, når der skal købes og sælges bolig, i et samlet lovforslag, som skal skabe større klarhed og regelforenkling på ejendomsmarkedet,

Men den del af forslaget mødte hård kritik i mandagens udgave af Politiken fra Forbrugerrådet Tænk og Dansk Ejendomsmæglerforening. Organisationerne mener nemlig, at det er et stort tilbageskridt for forbrugerne, hvis man ikke kan se, hvad det koster at sidde i ejendommen.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er også imod forslaget om et forbud mod ejendomsmæglernes oplysninger om brutto- og nettoydelse i salgsopstillinger.

- Venstre har løbende været kraftig modstander af et sådan forbud.

- Vi mener, det er både tosset og omkostningsfuldt, hvis et ungt par, der ser på hus, skal i banken og have beregnet deres potentielle udgifter på hver eneste hus, de ser på, siger Venstres medlem af udvalget, Preben Bang Henriksen.

Lovforslaget har været førstebehandlet i Folketinget, og det ventes vedtaget i denne folketingssamling.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078