23948sdkhjf

Corydon afviser Løkkes regnestykke om boligjobordning

Allerede under de første forhandlinger om en ny vækstpakke stjal kampen om håndværkerfradraget billedet.
Vi har gjort klart for regeringen, at ambitionsniveauet skal hæves. Det nytter ikke noget, at det eneste sikre er, at man fjerner 5000 arbejdspladser, for nu at nævne én ting.

Dårligt havde de trykket hænder, regeringen med finansminister Bjarne Corydon (S) i spidsen samt Venstre og De Konservative, før striden om boligjobordningen brød ud under de indledende forhandlinger om en ny vækstpakke.

Allerede da Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, trådte ind i Finansministeriet, gjorde han det klart, at regeringens udspil med 89 punkter, risikerer at koste arbejdspladser i stedet for at skabe dem, fordi man sløjfer boligjobordningen.

Den manøvre vil koste 5000 arbejdspladser alene, understregede Venstres formand flere gange.

Men det regnestykke er lavet på en pilskæv kugleramme, lod finansministeren forstå.

Spørgsmål: Bjarne Corydon, anerkender I, at det vil koste 5000 job at droppe boligjobordningen?

- Nej, det gør vi på ingen måde. Og det vil du heller ikke kunne få nogen økonomisk model til at vise, det mener jeg ikke, siger han.

Både Venstre og De Konservative har for længst stemplet regeringens vækstplan, der skal hæve BNP med seks milliarder kroner, som uambitiøs. Og de fleste af de 89 forslag batter ikke rigtig noget, lyder det fra blå blok.

En kritik, som finansministeren ikke bare afviser, men som han slet ikke mener er ment som en kritik:

- Det er politikersprog, og nu skal jeg oversætte det for dig, siger Bjarne Corydon og fortsætter:

- Det betyder, at man faktisk tager hatten af for, at der er lavet et ganske godt stykke arbejde, og at man så har en lang række ting, man gerne vil bringe på banen, og det er jo fair nok.

Venstres formand har efterlyst, hvor mange arbejdspladser regeringens plan ventes at skabe. Men det svar kom hverken han selv eller omverdenen nærmere tirsdag:

- Det er et udspil, der hjælper med til, at vi når målet i vores 2020-plan om at skabe 150.000 nye job i det private sektor. Men der findes ikke en regnemetode, der kan vise det på decimaler, siger han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078