23948sdkhjf

Professionelle tilbud giver bedre bundlinje

Man ender tit med at bygge noget, der ikke er helt identisk med den opgave, man bød på. Derfor er det vigtigt at lave et ordentligt og professionelt forarbejde, når der gives tilbud
Fordelen ved et ordentligt tilbud er åbenlys for Egon Olsen & Søn A/S i Solrød, der blev kåret til Årets Tømrer 2014. Firmaet valgte for år tilbage at gå over til kalkulationsprogrammet Sigma, så de er sikre på at få alt med, når de går ind i et projekt.

- Det Sigma gør, er at vi ikke taber penge på vores sager, fordi tilbuddene er gennemarbejdede, fortæller direktør Michael Hoff-Møller fra Egon Olsen & Søn A/S.

- Vi gider ikke rende og lave arbejde, hvis vi ikke tjener penge på det. Med Sigma kender vi vores omkostningsniveau. Hvad koster en servicevogn? Eller en mand? Hvor langt kan vi gå ned i pris? Vi kan også hurtigere give tilbud. Altså ensartede, korrekte tilbud, som er prisopdaterede og har det hele med.

Risiko for økonomisk øretæve

Når byggeriet er gået i gang er det typisk folkene ude på pladsen, der ser problemerne opstå. Måske opdages de oven i købet først, når projektet afsluttes og bundlinjen viser røde tal. Og hvem skal så betale ekstraregningen?

Hvis tilbuddet ikke har været tilstrækkeligt gennemarbejdet og der ikke er taget højde for uforudsete udgifter, ender det ofte med at være håndværkeren eller entreprenøren, der hænger på den. Og på den måde kan et ellers godt projekt ende med at give virksomheden en økonomisk øretæve. Ja, i værste fald kan det tippe hele årets resultat til den forkerte side.

Det starter med tilbuddet

Men røde tal på bundlinjen behøver ikke bare være en sørgelig kendsgerning. For de kan ofte undgås. Med et godt og gennemtænkt tilbud kan man byde med den rigtige pris og samtidig have et solidt grundlag, når arbejdet går i gang.

Et professionelt kalkulationsværktøj som Sigma giver mulighed for at bl.a. at lave materialelister, arbejdssedler og tilbud på ekstra-arbejde. Alt sammen ting, der kan give det nødvendige overblik over projektet, effektivisere arbejdet og sikre at økonomien holder sig på sporet.

Vigtig efterkalkulation

En anden vigtig ting, er efterkalkulationen. Den viden, som folkene på pladsen kan sende tilbage til beregnerne, er afgørende for, at virksomheden løbende kan forbedre sine tilbud – og dermed blive skarpere til at minimere risici og til at finde den gode bundlinje.

Hver gang de afslutter en sag hos Egon Olsen & Søn A/S, tjekker beregnerne fx om priserne holdt stik. På den måde kan de hele tiden justere skabelonerne og forbedre deres kalkulationsgrundlag.

Sparer tid og giver overskud

Michael Hoff-Møller fra Egon Olsen & Søn A/S er ikke i tvivl om, at det er det hele værd.

- Det kan tage noget tid, men når det kører, så giver det overskud. Det er meget nemmere nu. Vi kan regne væsentligt flere tilbud, og det betyder, at der er flere sager, der bliver til noget, fortæller direktøren og glæder sig over, som han siger:

- Vi genererer ikke omsætning, vi genererer overskud!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078