23948sdkhjf

Driftsherreprisen til nyskabende partnerskab

Politiet og Coor Service Management modtager Driftsherreprisen 2014 for succesfuldt partnerskab om drift af politiets bygninger og andre faciliteter landet over
Et nyskabende partnerskab, som anviser nye samarbejdsmodeller, hvor begge parter høster fordele. Sådan beskrives partnerskabet mellem Rigspolitiet og Coor Service Management A/S, som modtager Driftsherreprisen 2014.

Prisen uddeles af Boligfonden Kuben efter indstilling fra Dansk Facilities Management netværk (DFM netværk).

Partnerskabet mellem Rigspolitiet og Coor er Danmarks største integrerede facilities management (IFM) aftale. Aftalen drejer sig om drift af politiets bygninger og andre faciliteter landet over – i alt 450.000 kvadratmeter fordelt på 250 adresser med i alt næsten 14.000 servicebrugere.

Coor vandt den 5-årige kontrakt i 2012 efter et offentligt udbud. Kontrakten omfatter bl.a. rengøring, kantinedrift, post, vognparksservice for 2.200 biler, hittegods, udvendig og indvendig bygningsvedligehold samt arealpleje. Coor overtog også godt 250 medarbejdere.

- Partnerne har med stor opfindsomhed, stor tillid og stort engagement formået at ændre hele den måde, vi tænker samarbejde på. De har gennem en lang proces flyttet sig fra den traditionelle kunde-leverandør tankegang og videre mod et ægte partnerskab, siger Sidse Buch, næstformand i Boligfonden Kuben.

Aftalen og processen er ifølge priskomiteen et skoleeksempel for funktionsudbud, IFM-aftaler og partnerskaber, hvor begge parter høster fordele. Både i form af udvikling af nye metoder til praktisk opgaveløsning og i forhold til de ressourcer, der anvendes.

- Parterne har sammen drøftet udfordringer undervejs og haft fokus på løsning af problemer frem for på placering af ansvar. Man har nedtonet den stramme leverancekontrol og derved frigivet ressourcer, som kan bruges til at arbejde mod fælles mål, siger Eva Kartholm, direktør for DFM netværk.

Driftsherreprisen er på 100.000 kr. Prisoverrækkelsen fandt sted ved DFM netværks årskonference i København forleden. Konferencens havde 180 deltagere og beskæftigede sig bl.a. med partnerskaber og relationer inden for facilities management (FM).

De øvrige nominerede til Driftsherreprisen 2014 var:

• Odense Kommune, Ejendom, for flere års arbejde med strategi, ledelse og organisatoriske forandringer.

• DTU Campus Service (CAS) for etablering og udvikling af en reel FM-organisation.

• Herlev Hospital, Intern Service og Logistik (ISL) for via innovation, teknologi og nytænkning at have sat nye normer for fremtidens opgaveløsning.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141