23948sdkhjf

Nomineret til Bæredygtig Beton Prisen 2015

Frederiksberg Kommune der har anlagt Danmarks 1. klimavej på Helenevej. Belægningen slubrer vandet i sig efter skybrud, og det har kastet en nominering af sig til Bæredygtig Beton Prisen 2015.
Det er Frederiksberg Kommune der har anvendt den miljøvenlige vejbelægning og anlagt Danmarks 1. klimavej på Helenevej.

Den permeable belægning stod sin prøve i juli 2014 - hvor Frederiksberg blev ramt hårdt af oversvøm¬melser. Det forårsagede voldsomme ødelæggelser både for kommune og borgere.

Som begrundelse for nomineringen har dommerkomiteen lagt vægt på, at det er en udfordring at få vandet væk fra de mange uigennemtrængelige overflader, som veje og pladser udgør. På

Den absorberende belægning, IBF Perma-Drain®, skal sikre de omkringliggende områder mod skybrudsskader.

- Hvis alle vores veje havde været af den nye slags, havde vi slet ikke haft problemer, udtaler Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Frederiksberg Jan E. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Hvad er en permeabel belægning?

En permeabel belægning er bygget op nedefra og består i hovedtræk af tre lag. Nederst på råjordspla¬num lægges et bærelag med en porrevolumen på ca. 30 %, der hurtigt kan optage meget store vandmængder, uden at bæreevnen påvirkes ret meget.

Ovenpå bærelaget lægges afretningslaget, der kan transportere vand igennen. Øverst lægges en specialudviklet belægning, der gør det muligt for vand at trænge igennem fugerne.

www.danskbeton.dk kan der stemmes på de tre finalister frem til 28. februar 2015. Ved at afgive sin stemme, deltager man automatisk i lodtrækningen om et rejsegavekort på 15.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093