23948sdkhjf

Håndværksfirmaer forlænger håndværkerfradraget af egen lomme

Nød lærer nøgen kvinde at spinde og det hedengange håndværkerfradrag får tilsyneladende landets håndværkere til at tænke kreativt. Flere firmaer har valgt at forlænge fradraget af egen lomme
Flere håndværkerfirmaer har for egen regning valgt at forlænge håndværkerfradraget, så kunderne opnår den samme rabat ved nye opgaver, som det var tilfældet i 2014.

Det gælder bl.a. el-installationsfirmaet VS Automatic fra Horsens, som frem til 1. marts giver rabat på opgaver til en værdi af mindst 14.000 kr.

- Vi mærkede i hele december, at der var rigtig travlt med opgaverne hos hr. og fru Jensen. Midt i december begyndte vi så at opleve, at kunderne ikke ville vente med at have lavet opgaverne i januar, men at de ville have dem løst i december. Vi vidste selvfølgelig godt, at det var på grund af ordningens udløb, og derfor begyndte vi at snakke om, hvad vi kunne gøre, og kom så frem til den her løsning, siger direktør og grundlægger, Torben Steffensen, til Building Supply om initiativet.

Samme begrundelse lyder fra den landsdækkende vvs-virksomhed, VVS Søberg. Her får kunderne en rabat på arbejdslønnen, som svarer til nettoværdien af det ligningsmæssige fradrag ved håndværkerfradraget på alle opgaver fra private boligejere til en værdi på mindst 20.000 kr.

- Vi har simpelthen ligget vandret hele efteråret. Vi har haft ekstraordinær travlt med især installation af gaskedler, fordi mange boligejere har ønsket at få dette gjort, mens det stadig var muligt at trække arbejdslønnen fra under håndværkerfradraget. Det har betydet, at rigtig mange boligejere har henvendt sig forgæves til os for at få sådanne opgaver udført, hvor vi har været nødt til at sige nej, fordi vi var fuldt booket. Det har vi været kede af. Og derfor har vi nu taget dette initiativ, siger direktør Kjeld Søberg om initiativet, som løber frem til 31. maj.

Building Supply har foretaget en rundspørge, hvor flere end 20 lokalformænd fra Dansk Byggeri har svaret. Her oplyser knap hver fjerde, at der på deres virksomhed allerede er igangsat initiativer, som skal kompensere for BoligJob-ordningens afskaffelse.

Efterlyser politisk indgriben

Men de små firmaer kan på ingen måde træde samfundshjulene i gang alene. Sådan lyder advarslen fra direktør Torben Steffensen

- Vores håb med ordningen er, at aktiviteten holdes i gang, og så håber vi da, at politikerne kommer ind i kampen. Vi er simpelthen nødt til at få gang i de mindre erhvervsdrivende også, og det sker kun, hvis hr. og fru Jensen begynder at bruge penge, konstaterer Torben Steffensen, som af samme årsag bakker op om forslaget fra Venstre og Det Konservative Folkeparti, som har talt for at genindføre BoligJob-ordningen.

- Jeg har ingen politisk holdning, men jeg bakker op om forslaget om en forlængelse. Det skal bare være uden den politiske indblanding. En forlængelse af ordningen bør være noget længerevarende, som så nedtrappes gradvist, siger han.

Samme holdning har Jan Smed, der er tømrermester og indehaver af Thy Mesterbyg.

- Vi havde pænt med arbejde i december, især med efterisolering, men nu er det blevet mere stille. Og så længe politikerne diskuterer, om ordningen skal forlænges, sker der ikke det store. Så risikerer vi at skulle vente helt til et valg i november, før der kommer gang i sagerne igen, siger han.

Jan Smed måtte for nylig fyre to ansatte, og det gør indtryk i virksomheden, som normalt beskæftiger omkring en halv snes medarbejdere.

- Det skyldtes selvfølgelig ikke afskaffelsen af BoligJob-ordningen alene, men vi har altså en størrelse, hvor vi kan mærke, når sådan en ordning forsvinder, siger han.

Jan Smed går derfor med tanker om at gøre som VS Automatic, så den nordvestjyske tømrer selv giver rabat til kunderne som erstatning for BoligJob-ordningen.

- Jeg forestiller mig, at det skulle løbe over et par måneder nu her, for vinteren er jo traditionelt stille i vores branche. Om vi så kalder det for en vinterrabat eller et håndværkerrabat, betyder mindre, siger Jan Smed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126