23948sdkhjf

E&P vinder opgave til 400 mio. kr. i Herlev

Enemærke & Petersen skal i to storentrepriser renovere ca. 900 boliger i boligbebyggelsen Hjortegården i i Herlev. Tildelingen af ordren er sket som en samlet vurdering af pris, organisering og ikke mindst tilgangen til de beboermæssige udfordringer ved renoveringsarbejder i boliger
Boligforeningen 3B har valgt Enemærke & Petersen til en omfattende fornyelse og fremtidssikring af Hjortegården. Projektet består af to storentrepriser med hhv. badeværelser, installationer og ventilation samt klimaskærm (tag, facader og altaner) Entreprisesummmen beløber sig til ca. kr. 400 mio. ialt

Hjortegården er et alment boligbyggeri fra 1975 med ca. 900 boliger fordelt på 16 blokke med fire etager og i alt 550 lejligheder samt 53 to-etages rækkehusblokke med 350 boliger. Renoveringen sker som følge af bebyggelsens alder, skader samt behov for modernisering med bl.a. miljø- og energimæssige tiltag, således at boligstandarden forbedres og skaber trygge rammer for trivsel og fællesskab.

For at sikre en optimal byggeproces er projektet udbudt som et tidligt samarbejde, hvor projektets primære parter, som foruden Enemærke & Petersen er bygherren 3B, rådgiverne Wissenberg og Tegnestuen Vandkunsten og de væsentligste leverandører, i fælleskab optimerer projekt- og byggeproces. Det sker bl.a. ved at udføre en prøveblok, før renoveringen for alvor går i gang i 2016.

For Enemærke & Petersen er Hjortegården endnu et projekt i rækken af store helhedsrenoveringer af almene boligbebyggelser, hvor det hidtil største projekt renoveringen af 57 boligblokke på Vapnagård i Helsingør nærmer sig sin afslutning. I Aarhus pågår to store renoveringsprojekter - Rosenhøj og Langkærparken. I det sydlige drejer det sig om Riddersborgparken i Nakskov og Birkehegnet i Næstved og i hovedstaden er det foruden Hjortegården også Korngården i Ballerup og Byengen/Nordengen i Kokkedal - projekter for i alt mere end kr. 2 mia.

Tildelingen af ordren er sket som en samlet vurdering af pris, organisering og ikke mindst tilgangen til de beboermæssige udfordringer ved renoveringsarbejder i boliger og etablering af byggeplads i et boligområde. Således havde Enemærke & Petersen ikke den laveste pris ved licitationen, men i kraft af tildelingskriteriet "økonomisk mest fordelagtige bud" har de "bløde værdier" haft afgørende indflydelse på bygherrens valg af entreprenør.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072