23948sdkhjf

Småt er godt for lærlinge

Små og mellemstore virksomheder uddanner både de bedste og de fleste lærlinge. Og de jyske mestre tager flere lærlinge end de sjællandske
Virksomheder med omkring 35 ansatte uddanner de bedste lærlinge. Det viser en optælling, som Mester Tidende har foretaget over de seneste fem års vindere af DM i Skills inden for byggefagene.

At de fleste DM Skills vindere kommer fra små og mellemstore virksomheder kommer ikke bag på tømrermester Kaare Nielsen, N.A. Nielsen og Søn A/S i Ballerup.

- Vi har 28 ansatte, heraf 3 lærlinge og havde selv en DM Skills vinder, Tobias Skov Pedersen, i både 2012 og 2013, siger Kaare Nielsen til Mester Tidende..

Han er glad for at have lærlinge og mener, at de tre han har nu, passer fint til virksomhedens størrelse.

Jyder søger mod Sjælland

Udover at uddanne de bedste lærlinge målt på antallet af vindere på DM i Skills, så er det også de små og mellemstore virksomheder, som i forhold til antal ansatte uddanner de fleste lærlinge.

Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at for hver 100 ansatte i små og mellemstore virksomheder er der 4 lærlinge. I de store virksomheder er der blot 2 lærlinge pr. 100 ansatte.

Afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl erkender problemet, men mener ikke, at man bør tvinge de store virksomheder til at tage flere lærlinge.

- Men vi vil opfordre dem til at gøre det, siger hun.

Undersøgelsen fra Arbejderbevægelses Erhvervsråd viser også, at de små og mellemstore jyske håndværksmestre, tager flere lærlinge end deres jyske kolleger.

Indehaver af firmaet Thorsted Murer i Thisted, Mikael Jensen frygter, at de unge, nyuddannede jyske svende søger mod Sjælland, hvor lønningerne er højere:

- Så bliver vi nødt til at hente folk i Tyskland og Polen. Det er yderligere et spark til udkantsproblematikken, mener han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109