23948sdkhjf

Medicinalgiganter kaprer de unge

En ud af fem nyfaglærte søger mod medicialindustrien, viser analyse

Boomet i medicinalindustrien lokker stadig flere nyfaglærte til at skifte f.eks. metalindustrien ud med medicinalindustrien. 

Det skriver Børsen, der citerer en karriereanalyse fra Tekniq Arbejdsgiverne. 

- Vores medlemmer oplever, at kampen om de nye faglærte i metalindustrien er endnu større, end de har været vant til. Når medicinalindustrien har så godt fat i Danmark og vækster, så er der jo et større behov hos dem. Samtidig uddannes der lidt færre faglærte, end vi egentlig har brug for. Så nettet strammer til i begge ender,” siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne til Børsen.

Det er særligt Novo Nordisk, som lokker de unge til branchen. Her har man brug for industriteknikere og operatører til produktionen, og det mærker andre brancher særligt i Kalundborg og Hillerød, hvor Novo Nordisk har produktion.

En analyse fra analysebureauet Moos-Bjerre viser, at lidt over halvdelen af de nyfaglærte, som søger mod andre brancher, bliver ansat inden for fremstilling af farmaceutiske produkter.

Sofie Holme Andersen mener, at image spiller en rolle for mange, som vil være mere tiltrukket af medicinal end f.eks. vindmølleindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094