23948sdkhjf

Ikke på lager hos trælasten: Genopbygning af Børsen kræver 800 træer

Der er brug for store mængder byggematerialer i dimensioner, man ikke bare bestiller i den lokale trælast, lyder det fra genopbygningsansvarlig

Det var et ubehageligt syn, der mødte København på en ellers ganske almindelig morgen i april, da en stor røgsøjle afslørede, at et af hovedstadens absolut mest kendte monumenter, stod i brand.

Nu knap fire måneder efter branden er den nænsomme oprydning afsluttet og den længe ventede genopbygning kan gå i gang. 

Det skriver Børsen, der har besøgt børsbygningen - eller det der er tilbage af den. 

Ifølge adm. direktør hos Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, er det planen, at bygningen så vidt muligt skal føres tilbage til sit originale udtryk dog med "et mere moderne islæt". 

Men det er ikke bare lige sådan at genopbygge en bygning med 400 års historie på bagen, og regningen for materialer alene forventes at løbe op i et markant millionbeløb. 

Blandt andet, skal der ifølge Lars Daugaard Jepsen, der er underdirektør i Dansk Erhverv og leder af genopbygningsgruppen, findes intet mindre end 800 træer fra samme fyrretræsskov, som skal erstatte de forhenværende bærende og nu forkullede træsøjler, som var næsten 600 år gamle. 

- En udfordring ved genopbygningen er, at der er brug for store mængder byggematerialer i dimensioner, man ikke bare bestiller i den lokale trælast, siger han til Børsen. Han forventer, at træerne kan findes i Tyskland. 

55 pct. af Børsen brændte 16. april i år. Det bliver ikke Dansk Erhverv selv, der betaler for genopbygningen. Det gør derimod forsikringsselskabet If for så vidt angår selve bygningen, mens Protector dækker inventar og kunst. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078