Hver femte laver fejl i håndværkerfradraget
Mange kunder kender ikke reglerne for at få håndværkerfradrag. De indsender derfor kopi af fakturaer, der ikke opfylder kravet til dokumentation, når de indberetter til Skat. En af årsagerne er, at der mangler oplysninger på fakturaen, når håndværkerne skriver deres regning.
Det oplyser Dansk Håndværk, som har talt med Skattestyrelsen, som fortæller, at der er fejl og mangler i mere end hver femte faktura.
Fradraget er i år fordoblet til hele 25.000 per voksne i husstanden, så det er vigtigt at kunden både får rådgivning og en faktura, der passer til reglerne. Ved kunden ikke hvad man kan trække fra, så risikerer virksomheden at gå glip af ordrer og det mersalg man kunne få, når man er på besøg hos forbrugerne.
- Derfor bør virksomhederne både kende kravene til deres fakturaer og kunne svare på kundernes spørgsmål, understreger Dansk Håndværk, som råder håndværkene til at de sætter sig godt, hvilke typer af opgaver der er fradragsberettiget, så der kan ydes korrekt rådgivning.
Samtidig bør håndværkerne sikre sig, at den efterfølgende faktura opfylder kravene for at kunden er berettiget til fradrag for det udførte arbejde.
Derudover kan håndværkerne henvise kunderne til Skat/Håndværkerfradrag, når de bliver spurgt, om en opgave er fradragsberettiget.
Tjek dine fakturaer
For at kunden kan få fradrag skal din faktura opfylde disse krav:
- Dit navn og virksomhedens cvr-nummer
- Konkret beskrivelse af det udførte arbejde
- Er der udført flere opgaver for samme kunde, skal de udspecificeres
- Adressen, hvor arbejdet er udført
- Dato for hvornår arbejdet er udført
- Udgift til arbejdsløn (uden moms)
- Udgift til materialer og evt. kørsel mv.
Artiklen er en del af temaet MesterTips.