23948sdkhjf

500 folkeskoleelever besøgte el-installatør

SIF Gruppen har haft besøg af 500 folkeskoleelever for at introducere dem til elektrikerfaget.

Det lyder som en stor mundfuld at få besøg af 500 folkeskoleelever på én gang, men forleden gik det an. Fordi det foregik i det største online event i Gladsaxe Kommunes historie, arrangeret af partnerskabet Fremtidens Faglærte, som el-installationsvirksomheden SIF Gruppen er med i.

Elever fra 7., 8., 9. og 10. klasse deltog i det rekordstore Teams-møde for at blive introduceret til dét at tage en erhvervsuddannelse.

- Det er vigtigt for SIF Gruppen at være med til at oplyse de unge om de mange fordele, der er ved at tage en erhvervsuddannelse, siger adm. direktør Lars Mejlby.

- For få unge tager en erhvervsuddannelse i dag, men hos SIF Gruppen læner vi os ikke bare tilbage og ser til. Vi har et ansvar for at synliggøre fordelene ved at blive håndværker. Som elektriker har man en varieret hverdag med mange spændende opgaver, og man får teknisk ekspertise og knowhow. Men det er vigtigt, at man har hænderne skruet godt på og er klar til at tage fat, siger Lars Mejlby og forsætter:

- Samtidig er det en fin måde at skabe en karriere på. Jeg begyndte selv som håndværker og er direktør i dag. Desuden tænker de færreste unge nok over, at vores branche er en stor bidragsyder til den grønne omstilling, og det gør vores jobs meget meningsfulde.

Erhvervsuddannelse ikke fint nok

Anette Lok Pless, som er HR- og lærlingeansvarlig hos SIF Gruppen, forklarede de unge om værdien af en erhvervsuddannelse for den enkelte og for samfundet, og hun understregede, at de unge ikke må betragte håndværksfagene som mindre værd end boglige uddannelser.

- Jeg møder ofte lærlinge, der siger; ”mine forældre havde egentlig regnet med, at jeg skulle noget andet”, eller ”mine venner i gymnasiet forstår ikke, jeg vil være elektriker”. SIF Gruppen vil ændre den udbredte misforståelse, at håndværksfagene ikke er prestigefyldte, siger Anette Lok Pless.

Desuden kan det være et kulturchok at komme fra folkeskolen og så direkte ud på en arbejdsplads. Derfor var det vigtigt for Anette Lok Pless at sige til de unge, at SIF Gruppen gør meget for, at nye lærlingene føler sig godt tilpas på arbejdspladsen fra dag ét.

21-årig lærling kender til de unges valg

Den sidste repræsentant for SIF Gruppen ved Teams-mødet var den 21-årige elektrikerlærling Simon Ankerstjerne. Det er ikke længe siden, han selv gik i folkeskole og gjorde sig tanker om sin fremtid. Han kan derfor sætte sig ind i de overvejelser om fremtidig og karriere, mange elever gør sig netop nu. Han er ikke i tvivl om, at flere unge ville vælge en uddannelse som elektriker, hvis de fik øjnene op for de mange gode sider ved faget.

- Variationen i arbejdsopgaverne er stor. Man får lov til at prøve mange forskellige opgaver, og der er åbenhed i forhold til at præge retningen på sin uddannelse. Samtidig er der et godt sammenhold, og alle bliver behandlet ordentligt hos SIF Gruppen, siger Simon Ankerstjerne.

Hver femte SIF medarbejder er en lærling eller elev, og SIF Gruppen udlærte 24 elektrikere sidste år, hvoraf 19 blev fastansat efterfølgende.

Ud over SIF Gruppen var Gladsaxe kommunes folkeskoleelever i dag også på virtuelt besøg hos Holmskov A/S og Bruuns Skrift & Skilte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086