23948sdkhjf

Markant CO2-reduktion: Rockwool skrotter fossile brændsler

10 års arbejde og investeringer på mere end en halv milliard når en foreløbig kulmination, når Rockwools to danske fabrikker fra 1. januar 2021 omstiller de store smelteovne til biogas. Et markant skridt mod en grønnere fremtid, lyder det i en pressemeddelelse fra isoleringsgiganten. 

– Frem til i dag har vi mindsket udledningerne fra vores produktion med 40 pct. set i forhold til vores udledning i 1990. Når vi fra nytår skifter til biogas, opnår vi en samlet reduktion på mere end 70 pct. - det gælder både absolut reduktion samt den relative reduktion målt i CO2 per ton stenuld. Samtidig omlægger vi al strøm til grøn elektricitet, udtaler Frank Larsen, adm. direktør i Rockwool Nordics, og tilføjer, at det mindske udledningen med 110.000 tons CO2 om året. 

Rockwools to danske fabrikker udledte i 2019 cirka 90.000 ton CO2. Selskabet har foreløbig indgået aftale om levering af biogas med unavngivne leverandører for de næste tre år.

10 år og 500 millioner

Udviklingen af den nye smelteteknologi og omlægningen til fossilfrie energikilder er kulminationen på en stor satsning. De sidste 10 år har selskabet investeret over 500 mio. kr. i moderniseringen af de danske fabrikker og over 50 udviklingsingeniører har i samarbejde med de danske fabrikker arbejdet på at udvikle den nye teknologi. 

Rockwool producerer stenuld ved at smelte sten og genanvendte materialer, hvilket kræver høje temperaturer og derfor store mængder energi, så det at kunne smelte ved 1.500 grader ved hjælp af biogas er ifølge selskabet en banebrydende, industriel opfindelse. 

- Det er også en vigtig investering for at kunne imødekomme byggebranchens stigende fokus på klimavenlige byggematerialer, siger Frank Larsen og lægger dermed ikke skjul på, at det lavere CO2-aftryk også er et argument i forhold til kunder for at selskabets produkter. 

I dag har Rockwool Gruppen 47 produktionsanlæg i 22 lande i hele verden, og de kan med tiden få glæde af den danske teknologi.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125