23948sdkhjf

JFP og Max Bögl afleverer gigantbyggeri til tiden

BaseCamp Lyngby er et enormt byggeri, der med sin utraditionelle arkitektur og fokus på bæredygtighed er med til at styrke Lyngbys ambition om at blive et af Nordeuropas største centre for viden og kreativitet. 

639 studieboliger, 69 firmaboliger, 48 boliger til 50+ og 30 mindre udlejningsboliger samt et 2.700 m² rundt fælleshus med et væld af faciliteter. Med sine 41.150 kvm er BaseCamp Lyngby  et voldsomt byggeri, der har utraditionelle arkitektur og fokus på bæredygtighed. 

Alt det har JFP sammen med Max Bögl netop afleveret til tiden, den 1. september - ganske bemærkelsesværdigt med coronakrise som del af byggeperioden.

Det oplyser JFP i en pressemeddelelse. 

Med sin slangeformede facon kan byggeriet betegnes som en arkitektonisk perle, og fra entreprenørerne lyder der i meddelelsen en kæmpe tak til de mange ansatte, der har deltaget på opgaven og løst opgaven den til UG.

Byggeriet, som er projekteret af Lars Gitz Arkitekter, AFRY på ingeniørfagene og Kragh og Berglund for Landskabet har fået tildelt fire priser, senest Iconic Award 2020 prisen for den mest innovative arkitektur og bedste koncept til at favne fællesskaber på tværs af aldersgrupper.

Sad på alt fra de tyske fabrikker 

Ud over de mange kvadratmeter under tag der også anlagt et 8.100 kvm stort grønt tag med solceller, beplantning og terasser, som er udlagt som friareal med offentlig adgang.

Til byggeriet er der medgået en stor specialproduktion af elementer; mere end 5.400 betonelementer og 5.280 facadeelementer. På et tidspunkt beslaglagde BaseCamp kapaciteten på flere af Max Bögl’s tyske betonelementfabrikker. 

Omfanget af byggeriet med cirka 240 håndværkere i gang på én gang og cirka 60 lastbiler med leverancer på pladsen om dagen har tillige været en omfattende logistisk opgave.

Makkerparret fortsætter i Aarhus

JFP og Max Bögl fortsætter samarbejdet i Aarhus, hvor de også er blevet udpeget til en udviklingsproces af byggeriet BaseCamp Aarhus. 

– Vi har haft et rigtig godt samarbejde med JFP og Max Bögl på BaseCamp Lyngby, og derfor er det naturligt at vælge dem til at indgå i en udviklingsproces for byggeriet af BaseCamp Aarhus også. I Lyngby har teamet været med til at finde gode, bygbare løsninger på trods af et meget kompliceret byggeri uden ret mange lige linjer og rette vinkler. Derfor har vi stor tiltro til, at samarbejdsaftalen på BaseCamp Aarhus meget snart munder ud i en totalentreprisekontrakt, udtaler Lars Hagstrøm, Development Director hos BaseCamp Student.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094