23948sdkhjf

Staten sjusker med arbejdsklausulerne i byggeriet og på det grønne område

Det står sløjt til med statens kontrakter med private leverandører, når det gælder arbejdsklausuler som skal sikre mod, at private leverandører benytter arbejdskraft, som ikke arbejder på danske løn- og arbejdsvilkår. Selv om der er krav om såkaldte arbejdsklausuler i statens kontrakter med private leverandører, bliver de i mange tilfælde ikke skrevet ind i kontrakterne.

Det påpeger Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, som finder det "meget utilfredsstillende", at staten undlader klausuler mod social dumping.

26 pct. af departementerne og 39 pct. af styrelserne i staten har således i strid med reglerne ikke skrevet en arbejdsklausul ind i de kontrakter, de har indgået med private leverandører på bygge- og anlægsområdet og på det grønne område.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard finder det bekymrende, at arbejdsklausulerne ikke bliver skrevet ind i kontrakter i byggeriet og det grønne område, hvor der er risiko for social dumping
- Lad mig sige det fuldstændigt klart og umisforståeligt: De her tal er på ingen måde gode nok. Myndighederne skal selvfølgelig overholde reglerne og sikre, at arbejdsklausulerne bliver indskrevet i kontrakterne, siger ministeren til ritzau..

Statsrevisorerne finder det desuden "meget utilfredsstillende", at 78 pct. af departementerne og styrelserne i perioden 2015-2019 – i strid med reglerne – ikke har ført den nødvendige kontrol med overholdelsen af arbejdsklausuler.

Samtidig er det ifølge Statsrevisorerne uklart, hvem der har ansvaret.


Se "Beretning om statens brug af og kontrol med arbejdsklausuler" her


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094