23948sdkhjf

Malermestre advarer mod at sende udenlandske arbejdere i karantæne

Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti presser regeringen for at indføre et generelt krav om 14 dages karantæne for udenlandske medarbejdere, der rejser ind i Danmark for at arbejde. I praksis vil et sådant tiltag medføre, at den udenlandske arbejdskraft udelukkes fra de danske arbejdspladser. Det må vi stærkt advare imod.

Det skriver Danske Malermestre i en pressemeddelelse

- Vi har i malerfaget mange virksomheder, der har udenlandsk arbejdskraft ansat på permanent basis. Det gælder ikke mindst i det sydlige Jylland, hvor pendlere fra Tyskland er en vigtig og afholdt del af arbejdsstyrken. Både de ansatte og virksomhederne vil blive stillet i en håbløs situation, hvis der indføres krav om karantæne, påpeger Ole Draborg, direktør i Danske Malermestre.

- Skulle man indføre et krav om karantæne, bør det i hvert fald være selektivt, så man konkret ser på, om der er nogle lande, der skulle udgøre en særlig risiko. Og her må man sige, at der i hvert fald ikke aktuelt er noget der tyder på, at medarbejdere fra for eksempel Tyskland eller Sverige skulle udgøre en større risiko end danske medarbejdere, siger Ole Draborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094