Byggecentrene: Coronakrisen skal blive byggeriets grønne vendepunkt
Han mener, at et oplagt tiltag vil være at igangsætte Landbyggefondens 453 godkendte renoveringsprojekter i den almene boligsektor. Det vil ikke kun sikre massere af arbejdspladser, det vil også energieffektivisere tusindvis af boliger og ikke mindst forbedre tusindvis af menneskers boligsituation.
- Et andet tiltag er at samle og hæve håndværkerfradraget. Helt konkret foreslår vi, at sammenlægge og hæve beløbet til 50.000 kr. og tillade alle former for håndværksydelser. Tal fra Skatteministeriet viser, at knap 465.000 personer benyttede sig af fradraget i 2018 og at det samlede fradrag lød på 2,9 mia. kr. Heraf gik ikke mindre end 75,1 pct. til energibesparelser i hjemmet samt andre grønne håndværksydelser. håndværkerfradraget skaber med andre ord det økonomiske incitament, der skal til for at private igen hyrer SMV’er, til at lave grønne renoveringer, som f.eks. at energirenovere ens hjem, siger Palle Thomsen og tilføjer, at begge tiltag ligger lige for hånden og kan sættes i gang uden større problemer, men vil have stor betydning for danske arbejdspladser og samtidig sikre den grønne omstilling.
- Samlet set har byggebranchen og dansk økonomi brug for massive økonomiske indsprøjtninger og en ekspansiv finanspolitik, hvis vi skal komme helskindet gennem krisen. Selvom vi skal handle hurtigt, skal vi investere fornuftigt og langsigtet. Lad os bruge situationen til at investere i klimavenlige løsninger, så vi samtidig skubber på den grønne dagsorden og vore klimaambitioner, siger adm. direktør Palle Thomsen.
- Coronakrisen er en frygtelig virus, der rammer familier og dansk økonomi hårdt, men forhåbentlig kan vi bruge krisen som startskud til den grønne omstilling og fremrykke de nødvendige tiltag, der ikke kun sikrer arbejdspladser, men også baner vejen for en mere miljøvenlig byggebranche, understreger Dansk Byggecentres adm.dirtektør..