23948sdkhjf

Overskudstræ og træhuse - 12 nye projekter spirer frem

Fra indeklima i fremtidens plejeboliger til genanvendelse af overskudstræ, fra fleksibel PCB-sanering til DGNB-kriterier for bæredygtig beton og fra cirkulære træhuse og byggepladser til Build 4.0 teknologier. 

Det er innovationsnetværket InnoByg, som nu investerer knap 5 mio. kr. i nye samarbejdsprojekter på tværs af bygge- og anlægsbranchens virksomheder og videninstitutioner. 

I alt ser tolv nye spireprojekter ser dermed dagens lys i regi af InnoByg, i forbindelse med netværkets nuværende bevilling fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelse.  

Overskudstræ og genbrugstræ 

Blandt de 12 spireprojekter finder ham bl.a. Igentræ, som arbejder med en innovativ udnyttelse af træ fra nedrivning til genbrug i nye byggematerialer.

Det samme er projektet Det cirkulære træhus, der tager udgangspunkt i et demonstrationsbyggeri opført med en høj grad af genbrugstræ. Huset har fokus på alle aspekter af bæredygtighed og giver et bud på fremtidens almennyttige boligformer.

Michael H. Nielsen er direktør i Dansk Byggeri og styregruppeformand i InnoBYG. Han har desuden været en del af det Bedømmelsesudvalg, som har udpeget de tolv nye projekter.

- Med InnoBygs bevilling og de midler vi har i netværket, har vi en enestående mulighed for at sætte projekter i gang, som kan skabe resultater til gavn for både branchen og vores samfund. De emner vi arbejder med i InnoByg, og som projekterne alle relaterer sig til, er fx cirkulær økonomi, gode fysiske rammer og indeklima, digitalisering og implementering af ny teknologi, og materialer og konstruktioner med forbedret holdbarhed og funktionalitet, siger Michael H. Nielsen,  i en pressemeddelelse.

Videndeling med hele branchen
I InnoByg er der plads til at undersøge nogle af de problemstillinger som optager bygge- og anlægsbranchen nærmere. En vigtig forudsætning for at opnå bevilling er, at de resultater som projektet kommer frem til, kan videreformidles bredt i branchen.

For netværksleder i InnoByg, Marianne Meyer Jakobsen, er de nye projekter og deres projekterne en essentiel del af netværkets arbejde. 

- InnoByg er sat i verden for at matche virksomheder med videninstitutioner om at løse nogle af de udfordringer som bygge- og anlægsbranchen har, og som samtidig kan løse nogle af vores samfundsudfordringer. Vi har en meget vigtig opgave i branchen, som har stor indflydelse på Danmarks fremtid – både når det gælder genanvendelse, dokumentation af materialer, indeklima og implementering af teknologi, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Læs mere om de 12 spireprojekter på InnoBygs hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094