23948sdkhjf

Farvepris til billedkunstner der får vægge til at tale

Billedkunstneren Signe Guttormsen modtager Farveprisen 2019. Prisen bliver givet for værket ”Hvis vægge kunne tale” et integreret lysværk skabt til Køge Rådhus i forbindelse med udvidelsen ud mod Rådhusstrædet.

Værket består af fire store ”flag”, der hænger ned fra loftet i den nye del af rådhusarkaden samt af 12 høje, fakkellignende lamper, der er ophængt ved den østlige indgang til rådhuset.

Køge Rådhus er landets ældst fungerende rådhus, og netop det faktum har inspireret kunstneren, der fabulerer over 500 års bygningshistorie og på flagene tegner facadens forvandling over tid – de skiftende udtryk som følge af renoveringer, ombygninger og moderniseringer.

- I værket smelter nyt og gammelt. Signe Guttormsen tager udgangspunkt i de arkitektoniske forandringer, der sker gennem tiden, og fletter det sammen i udsmykningen. Det er hendes brug af farver i kombination med inspirationen fra de gamle bygninger, som komiteen bag farveprisen finder både spændende og raffineret, begrunder formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær valget af Signe Guttormsen.

Billedkunstneren Signe Guttormsen fortæller selv om værket, at det er vokset ud af rådhusets skjulte fortælling, hvor historiens udstrækning sammenfattes i et her og nu. Rådhuset har fungeret som et centralt mødested, og væggene ville, hvis de kunne tale, fortælle en rig historie. Med afsæt i det demokratiske grundprincip, at alle har ret til en plads og til at blive set og hørt, er forandringen af det fælles byrum kernen i værket om rådhuset.

FARVEPRISEN
Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond, og Signe Guttormsen modtager 75.000 kroner for værket.

Med Farveprisen 2019 kommer udsmykningen af Køge Rådhus i selskab med tidligere års vindere: Roskilde Museum, Ny Carlsberg Glyptotek i København, Søndre Ridebane og Folketingets Servicecenter også i København, Møntmestergården i Odense og murmaleriet ”Det Røde Bånd” i Aalborg.

Prisen overrækkes officielt af formand for Danske Malermestre og Farvepriskomiteen, malermester Per Vangekjær, tirsdag 21. maj klokken 13.00 – 14.00 på Køge Rådhus.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082