23948sdkhjf

Folketingsvalg 2019: Her er ønskerne fra byggeriets organisationer

Der er nu sat dato på, hvornår danskerne skal til folketingsvalg. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trykkede tirsdag eftermiddag valgknappen i bund, og fortalte fra talerstolen i folketingsalen, at den 5. juni bliver dagen, hvor der skal sættes kryds på stemmesedlen. 

Valgudskrivelsen har ført til reaktioner fra flere sider - ikke mindst byggeriets organisationer. 

Tekniq Arbejdsgiverne var hurtigt ude og opfordre til, at politikerne ikke kun fokuserer på de bløde værdier i valgkampen, men at også forholdene for erhvervslivet skal på dagsordenen: 

- Det er helt afgørende, at politikerne ikke kun fokuserer på, hvordan vi bruger pengene, men også på, hvordan vi sikrer fremtidens vækst og velstand. Skal det lykkes, er det nødvendigt, at dansk erhvervsliv sikres ordentlige arbejdsvilkår - især når det gælder om at sikre en tilstrækkelig arbejdsstyrke og om ikke at besværliggøre den daglige drift unødigt, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse. 

Han henviser til, at det administrative bøvl bør mindskes, og at flere dygtige unge skal ind på erhvervsskolerne og videre ud i virksomhederne. 

- Samtidig er det vigtigt, at vi løbende hæver pensionsalderen, så de rutinerede medarbejdere, der stadig kan, bliver længere på arbejdsmarkedet, supplerer han. 

Vigtigt med gode vilkår 
Ønskerne står han ikke alene med. Også Dansk Byggeri peger på behov for fokus på erhvervslivet i valgkampen: 

- Forudsætningen for, at der er råd til velfærd, er, at virksomhederne har gode konkurrencevilkår, kvalificerede medarbejdere og stabile politiske og økonomiske rammer, lyder det blandt andet fra adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen. 

Brancheorganisationen fremhæver altså også ønske om en målrettet indsats for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse. 

- Vi har også brug for, at de ældre medarbejdere bliver på arbejdsmarkedet nogle år længere. Er de slidt ned, skal de selvfølgelig have tilbud om tidligere pension. Men bliver det en rettighed for eksempelvis særlige faggrupper, vil det trække nødvendig arbejdskraft ud af arbejdsmarkedet og gøre Danmark fattigere, tilføjer Lars Storr-Hansen 

Dertil kommer ønske om fokus på bæredygtig omstilling og fremrykning af infrastrukturprojekter. 

På Twitter har Lene Espersen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder, udtrykt ønske om fokus på klimaet. 

- Så skete det #ftvalg . Forhåbentlig med fokus på Danmarks bidrag til FN’s 17 verdensmål, herunder byggeriets bidrag til at nå klima og energimål, skriver hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094