23948sdkhjf

En ud af 20 virksomheder har anmærkninger i regnskabet

Anmærkningerne kan dække over usikkerheder i virksomheden, som kan koste dyrt
Sidste år indsendte godt 252.000 selskaber årsregnskaber til Erhvervsstyrelsen.

I år har over 100.000 selskaber allerede indsendt regnskab til Erhvervsstyrelsen, og langt flere selskaber forventes at indsende deres i løbet af denne uge, da størstedelen af de danske selskaber har frist for at indsende deres regnskab for 2017 inden 31. maj.

Af de 252.000 selskaber, som indsendte et regnskab sidste år havde 13.998 mindst én anmærkning fra revisor. Det svarer ca. et ud af 20 firmaer

Usikkerhed om fortsat drift
En anmærkning kan dække over flere forskellige ting.

Det kan eksempelvis være, at revisor har gjort opmærksom på, at regnskabet ikke er retvisende, at der har været udfordringer med at dokumentere oplysningerne i regnskabet, at der kan være usikkerhed omkring virksomhedens fortsatte drift eller at skattelovgivningen ikke er overholdt.

”Anmærkningerne er revisors måde at kommunikere til omverdenen på, hvis revisor finder væsentlig information i regnskabet, som ikke lever op til reglerne eller ikke er retvisende, eller hvis revisor ikke kan få dokumentation for oplysningerne i regnskabet. Derfor bør man som regnskabslæser altid være opmærksom på, om revisors har givet anmærkninger, og hvad disse indeholder,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen til www.idag.dk

Uden erklæring fra revisor ingen anmærkninger
Det er en naturlig forudsætning, at et selskab skal have en erklæring med sikkerhed fra en revisor – eksempelvis en revisionspåtegning - før revisor kan give anmærkninger.

Det betyder også, at selskaber uden erklæringer med sikkerhed, ikke kan få anmærkninger, da virksomheden alene står på mål for, at informationerne i regnskabet er udarbejdet i overensstemmelse med lovgivningen og giver et retvisende billede af selskabets økonomiske situation.

Betydning for lån og finansiering
FSR – danske revisorer anslår, at mellem 11.239 og 19.499 selskaber ville have fået mindst én anmærkning, som grundet fravalget af revisor ikke var synlige i regnskaberne.

”Fravalg af revision bør altid være en konkret overvejelse, hvor man ser på behovet hos selskabet og hos selskabets centrale samarbejdspartnere. På den ene side bliver et fravalg isoleret set billigere, fordi revision koster penge," siger Tom Vile Jensen.

"Bagsiden er imidlertid, at investorer, banker og andre kreditorer ikke længere har fuld gennemsigtighed omkring virksomhedernes økonomiske sundhedstilstand. Det kan blandt andet have betydning for virksomhedernes adgang til at få lån og finansiering og for størrelsen af den rente, som virksomhederne skal betale for at låne. Den øgede usikkerhed, fravalget giver for selskabets omverden, kan altså også ende med at koste penge for selskabet,”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079