23948sdkhjf

Er der heks på bålet i aften, mester?

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om bål, hekse og trolde
- Det er med at gemme kosteskaftet af vejen og holde ekstra godt fast på konen i aften, så hun ikke tager sig en flyvetur til Bloksbjerg sammen med de andre hekse, griner mester, da han møder ind i skurvognen.

Svendene griner også. Der er ikke så mange af dem der tør fyrer sådan noget af derhjemme, når konen eller kæresten er i nærheden. Det gør mester heller ikke, men her i skurvognen er der plads til masser af mandehørm.

Mester kan i øvrigt fortælle, at man altid har tændt vågeblus for at holde det onde væk på alle mulige helligdage.

Han har for nylig læst, at man først begyndte at brænde halmhekse på Sankt Hans bålene her i Danmark i 1920’erne og 1930’erne. Og at det skulle have været tyske håndværkere som tog denne tradition med sig til Danmark.

- Men før den tid, så brændte vi faktisk ”rigtige” hekse på bål herhjemme helt frem til 1687. Men altså ikke på Sankt Hans bålet, forklarer mester.

Mester og svendene er enige om, at det nok også bliver forbudt at brænde halm- eller stofhekse af på bålet hvis kvindeforkæmperne får øje på det anstødelige. Og hvis hekse altså er af hunkøn.
- Så måske skulle vi i virkeligheden ikke brænde halm- og stråhekse af, men trolde. Selvom hverken hekse eller trolde jo eksisterer i virkeligheden, filosoferer en af svendene.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078