Tømrermester: Hvordan får jeg solgt mit lille firma?
Tømrermester Flemming Wulff producerer foldedøre. Han nærmer sig de 70 og vil nu sælge sin virksomhed. Men det er ikke helt let.
Tømrermester Flemming Wulff vil gerne sælge sin produktion af foldedøre, men hvordan gør man lige det. På www.idag.dk følger vi salgsprocessen - måske kan andre lære af den, eller har gode råd til Flemming.
Leder Idag.dk følger salget
Dette er den første artikel i en serie, hvor vi følger salget af en virksomheds-aktivitet. Det gør vi, fordi vi tror indblik i processen kan være til gavn for andre, der ønsker at generationsskifte i deres mikrovirksomehed. Den næste artikel i serien kommer så snart vi har nyt at berette
Dette er den første artikel i en serie, hvor vi følger salget af en virksomheds-aktivitet. Det gør vi, fordi vi tror indblik i processen kan være til gavn for andre, der ønsker at generationsskifte i deres mikrovirksomehed. Den næste artikel i serien kommer så snart vi har nyt at berette
Tømrermester Flemming Wulff i Dragør har en foldedør af god kvalitet, som han producerer og sælger under mærket ”De Luxe Foldedøre”. Døren er produceret på samme håndværksmæssige måde i mere end 100 år
Det er en forretning, der giver Flemming Wulff en ejerløn på 220.000 kr. om året. I hans driftsselskab, Flemming Wulff ApS, CVR. Nr. 14433872, er der givet et udbytte på 50.000 kr.
Flemming Wulff har også drevet almindelig tømrer-snedker-virksomhed i mange år. På det seneste har han dog koncentreret sig om at arbejde videre med foldedørene.
Skal føres videre
Men Flemming Wulff er fyldt 69 år. Et generationsskifte skal snart ske, og derfor vil han gerne sælge sit selskab med De Luxe Foldedøren til anden virksomhed eller til en yngre tømrer/snedker, der vil udvikle konceptet yderligere og servicere kundekredsen.
Her er virksomheden
Du kan som læser - uanset om du er professionel rådgiver eller virksomhedsejer, der selv har stået i samme situation enten som køber eller sælger, giver gode råd til, hvordan processen skal gribes an. Du kan læse mere om virksomheden her
her
Køberen kan købe de maskiner, der hører med for at kunne producere dørene, og de kan eventuelt også leje hans værksted i Dragør i nogle år, eller i en overgangsperiode, indtil maskinerne flyttes til en anden adresse.
Flemming Wulff har overtaget fabrikationen af foldedørene i 1990 og arbejdet med dem siden 1980. Han har bl.a. solgt dem til nybyggerier i Ørestaden og til intuitioner, kroer og selskabslokaler i hele landet, hvor mange gerne vil dele deres lokaler eller lejligheder yderligere op og skabe ekstra rum. Samtidig tiltaler kvaliteten mange kunder.
Flemming Wulff forhandler selv dørene – de er ikke til salg i f. eks. Bygma og Silvan. Der er derfor ingen bindinger, der står i vejen, hvis man vil øge salgsindsatsen.
Men, hvordan får man lige solgt en sådan aktivitet, spørger Flemming Wulff.
I samme situation som andre
Hans situation ligner mange andres. I Danmark er der ca. 300.000 såkaldte mikrovirksomheder. Flemming Wulff ApS hører til denne kategori, hvor i øvrigt ca. hver femte virksomhed står over for et generationsskifte. Men det er ofte svært at finde en køber.
Vi har på www.idag.dk besluttet at følge Flemming Wulff i hans salgsbestræbelser. Måske kan hans case være til inspiration for andre.
Vi vil forelægge Wulffs salgscase for virksomhedsmæglere og andre eksperter og berette om, hvordan han kommer videre.
Kom med dine forslag
Vi opfordrer også læsere på www.idag.dk til at give jeres besyv med. Måske har I gode råd eller kontakter, som Flemming Wulff kan have glæde af. Derfor er du velkommen til at bidrage til debatten med forslag, ideer og kommentarer ved at skrive i kommentarfeltet herunder.
Artiklen er en del af temaet MesterTips.