23948sdkhjf

Kloakmestre tegner digitalt

Kravene til kloakmestrenes tegninger skærpes. Brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører oplever stor efterspørgsel på DM&E Kloakmodul til Visio Professionel
I disse år sker der en stor udvikling indenfor det digitale byggeri, og ikke mindst med kommunernes krav til digital udveksling af dokumenter i forbindelse med byggeansøgninger og færdigmeldinger mv. Det betyder, at kravene til kloakmestrenes tegninger også skærpes.

- I dag tegner rigtig mange af landets kloakmestre stadig i hånden, men denne tendens er på kraftig retræte til fordel for digitale tegnemetoder, siger konsulent Søren Christensen fra DM&E.

- Den seneste tid har vi oplevet en kraftig stigning i interessen for vores tegneprogram, hvilket nok har flere årsager. For det første forlanger flere og flere kommuner i dag at få byggeansøgninger og færdigmeldinger i digital form. Nogle kloakmestre kommer om ved dette ved blot at indscanne håndtegninger, men på det seneste har vi også fået henvendelser fra kloakmestre, hvor kommunen ikke længere acceptere håndtegninger, og kloakmesteren derfor er henvist til at tegne digitalt, fortæller Søren Christensen.

- For det andet er det på kloakmesteruddannelsen blevet krav om, at eksamen skal foregå digitalt, hvilket også skaber interesse. Godt nok benytter skolerne oftest AutoCAD, men mange kloakmestervirksomheder vælger i stedet at tegne med DM&E kloakmodul, da dette program for mange virker mere brugervenligt og har flere muligheder i forhold til, hvad en kloakmester har brug, fortæller han videre.

Tegnearbejdet skal være nemt og enkelt

For mange kloakmestre er der ét meget væsentligt krav, når de skal vælge tegneprogram – det skal være nemt og enkelt at bruge.

- Man skal tænke på, at mange kloakmestre er praktiske mennesker, som laver tilbud, ansøgninger og tegnearbejde efter aftensmaden. Derfor må et værktøj som dette ikke være for tungt og indviklet at gå til.

I dag, hvor man kan finde mange kort- og tegningsoplysninger på nettet, bl.a. på kommunerne hjemmesider, er der en kæmpe gevinst ved at vælge et Visio tegneprogram med DM&E Kloakmodul, da disse oplysninger meget nemt kan håndteres i Kloakmodulet. Desuden kan programmet konvertere tegninger både til og fra AutoCAD, som rådgiverne typisk benytter. Derved kan man begrænse tidsforbruget på både tegnearbejdet og forundersøgelser væsentlig, fortæller Søren Christensen.

- Vores budskab er, at man skal vælge det tegneprogram, man syntes passer bedst til en, og som man får mest gavn af.

For os er det vigtigste, at landets kloakmestre kommer i gang med at tegne digitalt, og det må noget indviklet IT-værktøj ikke stå i vejen for. Det var også opgaven, da vores medlemsvirksomheder for over 10 år siden bad os om at finde et egnet tegneprogram til praktiske fagfolk, forklarer Søren Christensen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078